Τα αποτελέσματα της πανδημίας και των ελάχιστων προληπτικών μέτρων

Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις εστίασης έκλεισαν στην Λέσβο

27/05/2022 - 13:00

Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις εστίασης στην Μυτιλήνη και στην ευρύτερη περιοχή έχουν βάλει λουκέτο τον τελευταίο χρόνο, όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Καφενείων, Κέντρων Ψυχαγωγίας & Εστίασης Μυτιλήνης «ΑΣΠΙΔΑ», Νίκος Γιαννάκας. Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και των ουσιαστικών μέτρων από πλευράς πολιτείας που δεν πάρθηκαν προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο.

Οι επιχειρήσεις αυτές είτε έβαλαν οριστικό λουκέτο, είτε πουλήθηκαν σε κάποιον νέο επιχειρηματία. «Αυτό οφείλεται στα δύο τελευταία χρόνια, κατά τα οποία δεν είχαμε κάποια ουσιαστική στήριξη  στα προβλήματα με τα οποία ήρθαμε αντιμέτωποι. Τα έξοδα ήταν πάρα πολλά και αυτό είχε αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη περιμένοντας κάποια στιγμή να σταθεροποιηθεί η κίνηση των μαγαζιών. Αντί να συμβεί αυτό,  ήρθε η ακρίβεια και οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος που εκτόξευσαν τα χρέη και τις υποχρεώσεις των καταστημάτων. Αρκετοί δεν κατάφεραν να δουλέψουν το φετινό καλοκαίρι για να δουν αν θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν»  είπε ο κ. Γιαννάκας και επισήμανε ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα για την αλυσίδα της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας, αφού τα καταστήματα που έκλεισαν έσπασαν τους οικονομικούς δεσμούς που είχαν  με άλλες τοπικές επιχειρήσεις.

«Εμείς σαν σύλλογος προσπαθούσαμε προκειμένου να υλοποιηθούν κάποια αιτήματα στήριξης για τις επιχειρήσεις, ωστόσο δεν επετεύχθη» και πρόσθεσε : «Τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των 10.000 και 15.000 ευρώ τους πληρώσαμε και τους πληρώνουμε, ενώ εκκρεμούν και οι επιστρεπτέες» παράλληλα τόνισε ότι οι αυξήσεις που έχουν γίνει είναι πάρα πολύ μεγάλες με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην σημειώνουν κέρδη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey