Η επιστολή σε Σκρέκα

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου Ευστράτιος Μανωλακέλλης Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου Ευστράτιος Μανωλακέλλης Φωτογραφία αρχείου

Παράταση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ζητά ο Μανωλακέλλης

14/07/2022 - 14:00 Ενημερώθηκε 15/07/2022 - 09:50

Παράταση στο πρόγραμμα εξοικονομώ ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου, Ευστράτιος Μανωλακελλης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στην επιστολή του σημειώνει ότι το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 έχει ως προαπαιτούμενο την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας. Ωστόσο όπως εξηγεί η έκδοση της όμως δημιουργεί πρόβλημα σε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι οποίοι είναι όμηροι της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι όσοι ιδιοκτήτες έχουν την ατυχία τα ακίνητα τους να βρίσκονται εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και ταυτόχρονα παραδοσιακών οικισμών ή παραδοσιακού τμήματος πόλης θα πρέπει σε περίπτωση αυθαίρετων αλλαγών στα ακίνητα τους να περάσουν εκτός των άλλων από ΚΕΣΑ για έγκριση. Επισημαίνει ότι το ΚΕΣΑ Αιγαίου δεν έχει συσταθεί εδώ και καιρό και εκκρεμούν ήδη 155 θέματα. "Όπως καταλαβαίνετε, ένας ιδιοκτήτης ο οποίος ξεκίνησε έγκαιρα τις διαδικασίες τακτοποίησης ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα, πολύ εύκολα μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων, χωρίς δική του υπαιτιότητα. Σε αυτό μάλιστα, αν προσθέσετε και την δυσλειτουργία των υπηρεσιών δόμησης στην παροχή αντιγράφων των οικοδομικών αδειών, καθώς και των άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται σε τυχόν απαιτούμενες εγκρίσεις για τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών (πχ Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Εφορεία αρχαιοτήτων) δημιουργείται μια κατάσταση άκρως προβληματική" σημειώνει και καταλήγει: "Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την παράταση της απαίτησης έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα το οποίο θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση της ΗΤΚ".

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey