Δήλωση περιφερειακού Διευθυντή των ΕΛΤΑ στο «Ε»

Παναγόπουλος: «Δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Λέσβο»

21/05/2021 - 11:42 Ενημερώθηκε 21/05/2021 - 14:24

«Δεν υπάρχει πρόθεση από την διοίκηση για κλείσιμο καταστημάτων» είπε σε δήλωσή του ο Διευθυντής της Β΄ Περιφερειακής Διεύθυνσης Πειραιά και Αιγαίου  Ηλίας Παναγόπουλος σε δήλωσή του στο «Ε» θέλοντας να δώσει τέλος στην ανησυχία κατοίκων περιοχών του νησιού που κάνουν λόγο για υποβάθμιση και κλείσιμο των καταστημάτων.

Ο κ. Παναγόπουλος βρέθηκε στη Λέσβο την Παρασκευή 21 Μαΐου και επισκέφτηκα καταστήματα σε Αγία Παρασκευή, Μανταμάδο και Μυτιλήνη. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Όλα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στην διανομή λόγω της εθελούσιας εξόδου 2000 ατόμων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ωστόσο γίνεται προσπάθεια για να αναπληρωθεί το κενό αυτό.

Οι ανησυχίες

Πρόσφατες διαμαρτυρίες είχαμε από την Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, ενώ σχετικό άρθρο γράφτηκε στην εφημερίδα «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ».

Να αναφέρουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μανταμάδου στην  έγγραφη διαμαρτυρία του αναφέρει: «Το Τ.Σ. είναι δίπλα στο ΔΙΚΑΙΟ αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μανταμάδου που διαμαρτύρονται έντονα για την υποβάθμιση της παροχή των υπηρεσιών, που προσφέρεται ύστερα από την εφαρμογή του παραπάνω αναφερόμενου νέου σχεδίου διανομής στην περιοχής μας και για την απαξίωση του έργου και εκφράζει έντονα την αναησυχία του για το τι πρόκειται να συμβεί ότα και όποτε αποχωρήσει ο ένας υπάλληλος και σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να σταθεί δίπλα στους δημότες του και δίπλα σε κάθε πολίτη θεωρώντας ότι το Κατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή μας είναι η μοναδική Υπηρεσία πέρα του ΚΕΠ που εξυπηρετεί και παρέχει υπηρεσίες δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα στη Δημοτικής Ενότητα Μανταμάδου και στους Δημότες»  

Στην «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΣΑ» η Βάγια Καρίνου σημειώνει, μεταξύ άλλων : «Ο ΕΛΤΑ αποφάσισε τη συρρίκνωση του δικτύου του, ενοποιώντας τις υπηρεσίες διανομής μεταξύ Ερεσσού και Άντισσας με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους κατοίκους της Άντισσας και της ευρύτερης περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ  ο διανομέας εξυπηρετούσε τους κατοίκους των Χιδηρων με κάθε είδους ταχυδρομική υπηρεσία, 3 φορές την εβδομάδα τώρα εξυπηρετεί μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη. Μέχρι πρότινος όλος ο όγκος της αλληλογραφίας Άντισσας, Βατουσας, Χιδηρων και γύρω περιοχών, ερχόταν στο κατάστημα της Άντισσας από όπου με συνέπεια διανέμετο. Σήμερα παραδίδεται στο κατάστημα της Ερεσού από όπου ξεκινάει ο διανομέας κάθε Τρίτη και Πέμπτη καλύπτοντας μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από Ερεσό μέχρι Χιδηρα. Ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε και να προβληματιστούμε στο γιατί δεν επιλέχτηκε η Αντίσσα ως κέντρο διανομής. Την ίδια στιγμή  ο υπάλληλος του Ταχυδρομείου ωθείται σε εκούσια αποχώρηση συνταξιοδότησης η οποία θα αφήσει τη θέση κενή μετά της 31 Μαΐου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για την κάλυψη της θέσης. Εν μια νυκτί το Αστυνομικό Τμήμα της Άντισσας μετατράπηκε σε Αστυνομικό Σταθμό. Ας ελπίσουμε ότι εν μια νυκτί δεν θα χάσουμε το ταχυδρομείο μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey