Οι πρόεδροι των Ενοτήτων Μήθυμνας, Πέτρας, Αγίας Παρασκευής και Καλλονής ζητούν να προχωρήσει το έργο

«Ο δρόμος Αγίας Παρασκευής – Πέτρας πρέπει να γίνει»

22/09/2021 - 15:08 Ενημερώθηκε 23/09/2021 - 08:51

«Ζητάμε από την Περιφέρεια, Δήμο και πολίτες να δώσουν την δέουσα σημασία ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο ανάπτυξης και ζωής για τον τόπο μας, σε συνεργασία με τη πλήρη οικονομική αποζημίωση και συνέχιση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των θιγόμενων πολιτών» αναφέρουν οι κοινή δήλωσή τους οι πρόεδροι των Ενοτήτων Μήθυμνας, Πέτρας, Αγίας Παρασκευής και Καλλονής.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου συγκεντρώθηκαν στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Πέτρας οι Αθανάσιος Ανδριώτης, Γεώργιος Δημόπουλος, Νικόλαος Δρακούλας, Θεμιστοκλής Καμένος, Χαράλαμπος Καραβασίλης, Νικόλαος Κουνιάρης, Ιγνάτιος Μανάβης, Ταξιαρχούλα Παλαιολόγου, Χάρης Παλαιοπάνης, Βασίλειος Τερζής και  Νικόλαος Χαλκιώτης. Αιτία στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με τον δρόμο Αγίας Παρασκευής- Πέτρας .

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς με σεβασμό απέναντι στους ιδιοκτήτες, που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, θα πρέπει, να επιλύσουν με κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να δοθεί άμεση λύση προκειμένου να αποπεμφθεί η όποια καθυστέρηση σε ένα έργο που θα γεφυρώσει, όπως υποστηρίζεται, την τουριστική ανάπτυξη και κίνηση σε όλο το νησί.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι το οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνο αποτελώντας δυσφήμηση για τη Λέσβο.

«Ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής της περιοχής μας, που έπρεπε να είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια και ήταν έτοιμο να ξεκινήσει κινδυνεύει να ακυρωθεί μετά την προσφυγή συμπολιτών μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το έργο αυτό είναι επιτακτικό να γίνει, διότι θα ενώσει περιοχές του Βόρειου τμήματος του νησιού μας με το κέντρο του νησιού.

Ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες.

Η μετακίνηση και η διευκόλυνση των κατοίκων, τουριστών και επισκεπτών θα δώσει, όπως υποστηρίζεται, τεράστια ανάπτυξη στις περιοχές Πέτρας, Ανάξου, Μήθυμνας, Σκάλα Συκαμινέας, οι οποίες είναι κατ' εξοχήν οι πιο τουριστικές, με πολλές υποδομές, που αντιστοιχούν στο 70% του τουριστικού δυναμικού του Δήμου Δυτικής Λέσβου και στο 43% του τουριστικού δυναμικού ολόκληρου του νησιού.

Ακόμη στην περιοχή υπάρχει πύλη Σένγκεν, εμπορικό λιμάνι. Επιπλέον το νέο έργο συνηγορεί στην ανάπτυξη πρωτογενούς τομέα καθώς δραστηριοποιούνται συνεταιρισμοί που διανέμουν μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών, ποσότητες γάλακτος, λαδιών, ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή η τυροκομική μονάδα του Συνεταιρισμού Πέτρας.

Ακόμη στην επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείται υπέρ της υλοποίησης του έργου είναι ότι ο δρόμος αυτός συνδέει της περιοχές Πέτρας και Μολύβου με το Κέντρο Υγείας Καλλονής και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και πως η δημιουργία ενός καλύτερου δρόμου συνεπάγεται μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την κάλυψη των αποστάσεων, χρόνος που σε περιπτώσεις κρίσιμων περιστατικών υγείας θεωρείται πολύτιμος.  

Τέλος σημειώνεται ότι ο νέος δρόμος θα συνδέει τις περιοχές με σχολικές μονάδες της Καλλονής στις οποίες περιλαμβάνεται το ΕΠΑΛ, το Ειδικό και το Μουσικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey