Απαίτηση Συλλόγου Μεριδιούχων λίγες μέρες πριν την επανεκκίνηση της δίκης

Στα δικαστήρια της Μυτιλήνης για την υπόθεση της Συνεταιριστικής Λέσβου Λήμνου Στα δικαστήρια της Μυτιλήνης για την υπόθεση της Συνεταιριστικής Λέσβου Λήμνου Φωτογραφία Αρχείου

«Να μην συμμετέχουν οι μεριδιούχοι στις ζημίες της Συνεταιριστικής»

25/05/2022 - 14:00 Ενημερώθηκε 26/05/2022 - 13:58

Απαίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, με αφορμή της δίκη της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΛΗΜΝΟΥ που θα επανεκκινήσει  την  1η Ιουνίου είναι «η Κυβέρνηση και η Βουλή να νομοθετήσουν επί τέλους την μη συμμετοχή των μεριδιούχων στις ζημίες της εκκαθάρισης. Τονίζουμε ότι όλα τα κόμματα διάκεινται ευμενώς στο δίκαιο αίτημα μας. Θα γίνει ακόμη μια νέα προσπάθεια πίεσης μαζί με τους συλλόγους μεριδιούχων από τις άλλες υπό εκκαθάριση  Συνεταιριστικές Τράπεζες που έχουν ανάλογο αίτημα».

Λίγες μέρες πριν την επανεκκίνηση της δίκης ο Σύλλογος Μεριδιούχων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι  τα μέλη του περιμένουν, όπως σημειώνεται  μια δίκαιη απόδοση των ευθυνών για τις παρατραπεζικές και παράνομες μεθόδους που κυριολεκτικά χάριζαν κεφάλαια της τράπεζας, για  τις ατασθαλίες και  την διασπάθιση κεφαλαίων των μεριδιούχων, για την ευνοιοκρατία και το βόλεμα ημετέρων καθώς και για την αντικαταστατική λειτουργιά των οργάνων που δρούσαν   παρασκηνιακά.

Μεγάλο ερώτημα, όπως αναφέρεται, παραμένει σε ένα από τα πιο τρανταχτά οικονομικά σκάνδαλα στο νησί να μην έχουν ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και το πόθεν έσχες για τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους. Όπως και ερώτημα παραμένει η μη παρουσία πολιτικής αγωγής της Τράπεζας της Ελλάδος  που ξέρει τις υποθέσεις και είχε την ευθύνη έλεγχου. «Γιατί η  Τράπεζα της Ελλάδος έχοντας διορίσει επίτροπο από το 2005 στην Συνεταιριστική Τράπεζα, έχοντας τον πλήρη έλεγχο των πεπραγμένων της,  επέτρεπε την λειτουργία της,  δεν  επενέβη σε διορθωτικές ρυθμίσεις και άφηνε να χαθούν τα χρήματα των μεριδιούχων» .   

Στο επίκεντρο για τον Σύλλογο Μεριδιούχων βρίσκεται και η δράση της ιδιωτικής εταιρίας PQH που της ανέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος την εκκαθάριση αφού δεν έχει δημοσιοποιήσει ισολογισμούς για τα έξοδα και εισπράξεις. Δεν επεδίωξε αυτά τα χρόνια καμία συνεργασία με τον Σύλλογο Μεριδιούχων, όπως επισημαίνεται και προστίθεται ότι η PQH καθώς και  η Τράπεζας της Ελλάδος δεν δεσμευτήκαν ποτέ για την μη συμμετοχή των Μεριδιούχων στις ζημίες της Τράπεζας.

«Όπως φαίνεται η εκκαθάριση αργά ή γρήγορα θα τελειώσει και θα ζητηθεί ο «λογαριασμός» δηλαδή να συμμετέχουν και οι μεριδιούχοι στο διπλάσιο της άξιας των μεριδίων  (εκεί που μας χρωστάνε θα μας πάρουν και το βόδι)»  αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποδώσει ακέραιες τις ευθύνες στους υπευθύνους του μεγάλου σκανδάλου της χρεωκοπίας της Συνεταιριστικής τράπεζας παρά την τεράστια χρονική καθυστέρηση» σημειώνουν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Γάλλος και ο γραμματέας Χαράλαμπος Αράπης και προσθέτουν ολοκληρώνοντας : «Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε στην οικογένεια του,  τα ειλικρινή συλλυπητήρια  για την απώλεια του μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας Στρατή Ψαρρά. Θα τον θυμόμαστε για την εργατικότητα του, την ακεραιότητα  του, την ειλικρίνεια του και την ανιδιοτελή προσφορά του στο σύλλογο μας. Καλό του ταξίδι».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey