Καταργείται το plf

Καθυστερεί η σύνδεση με Τουρκία

11/03/2022 - 15:09 Ενημερώθηκε 11/03/2022 - 15:40

Σε ότι έχει να κάνει με την έναρξη των δρομολογίων που θα συνδέουν το νησί με την γειτονική Τουρκία δεν παρατηρείται κινητικότητα από πλευράς εταιριών. Αυτό σύμφωνα με τους αρμόδιους ενδεχομένως να σημαίνει ότι τα δρομολόγια μπορεί να αρχίσουν και τέλη Απριλίου.  

Από 15 Μαρτίου 2022 καταργείται το PLF I Ευρωπαϊκή ψηφιακή φόρμα εντοπισμού επιβατών. Σημειώνεται ότι οι φόρμες εντοπισμού επιβατών (PLF) χρησιμοποιούνται από τις αρχές δημόσιας υγείας για να διευκολύνουν τον εντοπισμό επαφών σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες εκτίθενται σε μολυσματική ασθένεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με αεροπλάνο ή αεροσκάφος, κρουαζιερόπλοιο ή πλοίο, τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο.  

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται η υποβολή φόρμας για την είσοδο στην χώρα. Ισχύει βέβαια το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος. Σε ότι έχει να κάνει με τους ανεμβολίαστους θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό PCR (72 ωρών) ή Rapid Test (48ωρών) ή πιστοποιητικό νόσησης.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey