Πίκουλος: Αναμένονται άλλες δύο προσεγγίσεις τον Νοέμβριο

Ήρθε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2021

29/10/2021 - 14:06 Ενημερώθηκε 30/10/2021 - 10:34

Μετά από μία νεκρά περίοδο σε ότι έχει να κάνει με την κρουαζιέρα το Seven Seas Splendor προσέγγισε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου το λιμάνι της Μυτιλήνης. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2021. Στις 5 & 12 Νοεμβρίου αναμένονται άλλες δύο προσεγγίσεις που θα γίνουν αν το επιτρέψει ο καιρός. Στο «παιχνίδι» της κρουαζιέρας προσπάθησε να μπει & ο Εμπορικός Σύλλογος προτρέποντας τα μέλη του να διατηρήσουν και το μεσημέρι ανοιχτά τα μαγαζιά, ενώ ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Θεράποντος Αθανάσιος Γιουσμάς, έκανε γνωστό ότι ο Ναός θα παραμείνει ανοιχτός όλη την ημέρα για να τον επισκεφτούν όσοι τουρίστες επιθυμούν, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός πιο τουριστικού προφίλ.

Το λιμάνι της Μυτιλήνης αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς της κρουαζιέρας του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Seven Seas Splendor προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη με Αμερικανούς τουρίστες.

Το «Seven Seas Splendor» παρέμεινε στο νησί από τις 9:00 το πρωί έως τις 6:00  το απόγευμα. Στη συνέχεια συνέχισε το δρομολόγιό του για Κουσάντασι, Ρόδο, Κρήτη, Σαντορίνη και Πειραιά.

«Ήταν πολύ θετικό που ήταν καλός ο καιρός και μπόρεσαν να βγουν οι βάρκες» είπε ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, τονίζοντας για πολλοστή φορά την ανάγκη δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών που θα αποτελέσουν κίνητρο προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων.

Το πολυτελές «Seven Seas Splendor» μεταφέρει 333 τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αμερικάνοι, ενώ άλλα 551 άτομα αποτελούν το προσωπικό του.

Πίκουλος: «Αλλάζει η ψυχολογία» 

«Έχει αλλάξει η ψυχολογία όλου του κόσμου και ειδικά στο νησί και στην πόλη μας» είπε ο κ. Πίκουλος χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό πολύ θετικό και τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η επάνοδος για την οικονομία των νησιών.  

Δεν παραλείπει μάλιστα να ευχαριστήσει τον Εμπορικό Σύλλογο και τον παπα Γιουσμά για τις ενέργειές τους, καθώς και όλες τις εμπλεκόμενες - σε ότι έχει να κάνει με την προσέγγιση του πλοίου & την υποδοχή τουριστών- υπηρεσίες.   

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης προέτρεψε τα μέλη του να παραμείνουν ανοιχτά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου όταν θα βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης το κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Splendor αναγνωρίζοντας την ανάγκη της αγοράς να αποκτήσει έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα και πιο τουριστικό προφίλ. «Οι 350 επιβάτες μπορούν να γνωρίσουν την αγορά μας και να ξεκινήσει από τη μεριά μας μία καινούργια συνθήκη όταν θα έχουμε τέτοιες επισκέψεις. Το εγχείρημα είναι πειραματικό αλλά αξίζει να αποδείξουμε στα τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν τέτοιες εκδρομές πως η πόλη μας είναι ένας προορισμός που αξίζει να συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.  

Στο ίδιο πνεύμα ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεράποντα - σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης- με απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου παρέμεινε ανοιχτός την Παρασκευή.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey