FOLLOW US

Οικονομία

  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Λέσβου στην 26η Διεθνή Έκθεση
Η Λέσβος στην KAVALAEXPO

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στην 26η Διεθνή Έκθεση «KAVALAEXPO 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης Καβάλας, από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2018. Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας του νησιού, ανέλαβε ο Δήμος Λέσβου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληναίων Καβάλας, το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Λέσβου και άλλους τουριστικούς και αναπτυξιακούς φορείς του νησιού, ενώ το κόστος συμμετοχής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από χορηγικές συνεργασίες, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά κανένας από τους παραπάνω φορείς.

 

Στόχοι

Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού αλλά και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την προσέλκυση επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο του 2018 - 19. Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου, δόθηκε η δυνατότητα στις τουριστικές και διατροφικές επιχειρήσεις του νησιού που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, να συμμετέχουν προκειμένου να προωθήσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στη σημαντική αγορά της Βορείου Ελλάδας και όχι μόνο.

Το συντονισμό της συμμετοχής στην Καβάλα, είχε ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και σύμβουλος marketing της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου Πάνος Πίτσιος, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, καθώς και τους φορείς του νησιού. Την αποστολή της Λέσβου πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Καβάλας Παναγιώτης Μαργαρίτης, οι Λέσβιοι επιχειρηματίες του τουρισμού Μελανδινός Καλιάλης και Άσπα Μιχαλέλλη και ο Μυτιληνιός εθελοντής Χρήστος Ταράνης.

Λαμπερές επισκέψεις

Το περίπτερο 25 τ.μ. της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, η Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χρήστος Μέτιος, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, o Πρόεδρος της ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε. (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ελλάδος) Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων Καβάλας Παναγιώτης Μαργαρίτης και Ευαγγελία Κυριάκογλου αντίστοιχα, βουλευτές της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι Δήμων και Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και Πρόεδροι Επιμελητηρίων πόλεων της Βουλγαρίας και της Σερβίας, ξένες επιχειρηματικές αποστολές και πλήθος κόσμου.

 

Πίτσιος: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε…»

 

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου Πάνος Πίτσιος, μετά την ολοκλήρωση της «KAVALAEXPO 2018», δήλωσε για τη συμμετοχή της Λέσβου: «Με την προώθηση της γαστρονομίας να αποτελεί τον κεντρικό άξονα της φετινής διοργάνωσης της KAVALAEXPO, οι προσπάθειες της Λεσβιακής αποστολής επικεντρώθηκαν κατά βάση στη γευσιγνωσία των προϊόντων της Λέσβου, ενώ παράλληλα προβλήθηκε ικανοποιητικά το πλούσιο τουριστικό προϊόν του νησιού.  Πιστεύω ότι πετύχαμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, που θα συνεχίσει να αποδίδει καρπούς από τη σημαντική αγορά της Βορείου Ελλάδας, η οποία αποτελεί ασφαλώς, αν όχι το σπουδαιότερο, έναν από τους σπουδαιότερους “πελάτες” της Λέσβου, τόσο για το τουριστικό όσο και για το γαστρονομικό προϊόν της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top