Ανακοίνωση της Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Μυτιλήνης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

«Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πληρώσει την ερχόμενη εβδομάδα και τους 2 μήνες στις σχολικές καθαρίστριες»

21/10/2021 - 12:09 Ενημερώθηκε 21/10/2021 - 12:11

«Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πληρώσει την ερχόμενη εβδομάδα, τους δύο μήνες εργασίας τους και όχι μόνο τον ένα όπως τις ενημέρωσε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους Κώστας Αστυρακάκης & ο Θεόδωρος Ψωμάς Ατσίδης της Δημοτικής παράταξης «Επανεκκίνηση» απευθυνόμενοι στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Μυτιλήνης.

Παράλληλα οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ζητούν από την Δημοτική Αρχή να «κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί μετά τις διεκδικήσεις τους - και τις δικές μας παρεμβάσεις-, τη μετατροπή των συμβάσεων (για όλες τις καθαρίστριες) σε πλήρους απασχόλησης και κάλυψη αυτής της δαπάνης από τον Δημοτικό κουρβανά ως συμπλήρωμα της πάγιας χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο».

Στην σχετική ανακοίνωση που κοινοποίησαν κάνουν λόγο για  αλλοπρόσαλλες επιλογές της Δημοτικής Αρχής, για ανευθυνότητα και για υποτιμητική – άκρως προσβλητική- στάση απέναντι στις συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων. Παράλληλα προσθέτουν: «Απέναντι σε ένα κλάδο μάλιστα που σχετίζεται άμεσα με την υγιεινή των σχολικών μανάδων. Αφού πολλαπλασίασε φέτος τις καθαρίστριες και  μετέτρεψε τις συμβάσεις τους από πλήρους απασχόλησης σε τρίωρες, δεν προχώρησε σε αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να παραμείνουν σταθερές οι απολαβές τους,  θίγοντας έτσι  και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Σήμερα δε, δεν πληρώνει ούτε τα ψίχουλα που τους αναλογούν πλέον, ρίχνοντας τις ευθύνες άδικα σε εργαζόμενους της οικονομικής υπηρεσίας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey