Γίναμε Μύκονος….

Επιστολή διαμαρτυρίας σε Σταϊκούρα και Άδωνι για την εκτίναξη των αντικειμενικών αξιών στην Λέσβο του μεταναστευτικού και του μηδενικού τουρισμού

18/06/2021 - 14:49 Ενημερώθηκε 19/06/2021 - 12:49

Το 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με επιστολής τους στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη ζητούν την επανεξέταση του ζητήματος των αντικειμενικών αξιών και να αποκαταστήσουν την αδικία που συντελείται στη Λέσβο. «Ζητάμε λοιπόν την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας που υφίσταται ο τόπος μας, ώστε η διαμόρφωση των αντικειμενικών αξιών να στηρίζεται στην ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια και κυρίως με τις δυσοίωνες προβλέψεις για τα επόμενα, λόγω των ανωτέρω που έχουν περιγραφεί, αναφέρεται στην επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν 9 φορείς του τόπου και συγκεκριμένα το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, ο ιατρικός Σύλλογος Λέσβου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λέσβου και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λέσβου.

Αυξάνονται στην Λέσβο

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες στο νησί της Λέσβου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Ιδιαίτερα σε μια περιοχή που είναι αντιμέτωπο με πάρα πολλά προβλήματα που έχουν αντίκτυπο στην οικονομία. «Πώς αιτιολογείται η αύξηση σε μια περιοχή που μαστίζεται από μια σειρά προβλημάτων με κυρίαρχα το μεταναστευτικό, το οικονομικό, τον μηδενικό τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, το δημογραφικό σε συνάρτηση με το εθνικό και τον απρόβλεπτο γείτονα μας, τα κατάλοιπα των καιρικών και γεωλογικών φαινομένων( έκτακτες φυσικές καταστροφές ,σεισμός Βρίσας κλπ)» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον γίνεται λόγος για άνιση μεταχείριση σε σχέση με γειτονικά νησιά καθώς όπως αναφέρεται: «Μεγαλύτερη έκπληξη αισθανθήκαμε, όταν είδαμε ότι σε γειτονικές, προς το νησί μας περιοχές, υπάρχουν μειώσεις έως και 44% των αντικειμενικών αξιών, κάτι που πραγματικά αποδεικνύει την άνιση μεταχείριση που υφίσταται επανειλημμένα  το νησί μας».

Η πολιτεία διαλύει ξανά το νησί

«Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι ο τόπος μας για μια ακόμα φορά γίνεται αποδέκτης μιας συμπεριφοράς από μέρους της πολιτείας ,που συντελεί στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας του, και την διάλυση της κοινωνικής του συνοχής που τόσο έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια» επισημαίνουν οι φορείς.

Η επιστολή κοινοποιείται στους βουλευτές Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιάννη Μπουρνού και Μαρία Κομνηνάκα, στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, στον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη στα μέλη της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) και στα μέλη της τοπικής διοίκησης του 13ου Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ.

 


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey