FOLLOW US

Οικονομία

  • Αναμένεται και η απόκτηση επιπλέον 48,53% της εταιρείας, ποσοστό που κατέχουν οι Μινωικές Γραμμές
Επισήμως στην Attica το 50,30% της HSW

Η «Attica Group» ολοκλήρωσε τη διαδικασία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας Hellenic Seaways (HSW) στα πλαίσια υλοποίησης της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία αποτελούσε έτερο μέτοχο μειοψηφίας της HSW. Συγκεκριμένα εξαγοράστηκαν συνολικά 37.789.833 μετοχές έναντι συνολικού τιμήματος  69,07 εκ. ευρώ.

Μέρος του τιμήματος, που ανέρχεται σε 25,61 εκ. ευρώ, καταβλήθηκε τοις μετρητοίς από ίδια διαθέσιμα της Attica Group, ενώ το υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό προς τους πωλητές ύψους  43,46 εκ. ευρώ συμφωνήθηκε ότι θα εξοφληθεί με την παράδοση σε αυτούς συνολικά 24.145.523 νέων μετοχών της Attica Group, ονομαστικής αξίας 0,30€ και τιμής διάθεσης 1,80€ ανά μετοχή, που θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση των σχετικών απαιτήσεων των ανωτέρω πωλητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Attica Group κατείχε ήδη, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας  «Blue Star Ferries Ν.Α.Ε.», ποσοστό 1,61% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός μετοχών που κατέχει πλέον ο Όμιλος Attica να ανέρχεται σε 39.039.833 μετοχές, ήτοι ποσοστό 50,30% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Σειρά παίρνει το ποσοστό των Μινωϊκών

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Attica Group θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμβατικών ενεργειών για την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW από την «Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.» διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW σε 98,83%.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της HSW, ενώ η απόφασή περιλάμβανε 8 συνολικά δεσμεύσεις που ανέλαβε η Attica, με άξονες την απελευθέρωση «ζήτησης/χώρου» για τη διευκόλυνση της εισόδου νέων ανταγωνιστών σε περιοχές που κατέχει δεσπόζουσα θέση (όπως στις γραμμές του Βορείου Αιγαίου) και άλλα μέτρα για τη μείωση της ισχύος της σε Πανελλήνιο επίπεδο. Επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Minoan για την εξαγορά του 49% αποφασίστηκε η πώληση των πλοίων SUPERFAST XII και HIGHSPEED 7.

 

Νέα διοίκηση στην HSW

Την Πέμπτη, κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της HSW, έγινε η εκλογή νέας διοίκηση, ανοίγοντας και επίσημα τη νέα σελίδα της ακτοπλοϊκής. Η ΓΣ, στην οποία μετείχε η Πειραιώς, αλλά όχι και η Minoan που ακόμη συνεχίζει να κατέχει το 49% της HSW, αποφάσισε την τοποθέτηση του ΔΣ της Attica, στη διοίκηση της HSW. Συγκεκριμένα εξελέγησαν οι κ.κ. Κ. Μάγειρας (εκτελεστικός πρόεδρος της Attica) και Σ. Πασχάλης (διευθύνων σύμβουλος της Attica). Μάλιστα χθες επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Seaways η νέα διοίκηση συνοδευόμενη από τον πρώην αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Αγαπητό.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την έγκριση της απόκτησης του αποκλειστικού ελέγχου της Hellenic Seaways από την Attica, ορίστηκε ως επιβλέπουσα εντολοδόχος για την παρακολούθηση των όρων και προϋποθέσεων που επιβλήθηκαν από την ανεξάρτητη αρχή, η «Deloitte».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top