Το αποχαιρετιστήριο της οικογένειας Μιχαηλίδη και οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή

Έπεσε η αυλαία στο Πανελλήνιον

19/05/2022 - 22:56 Ενημερώθηκε 20/05/2022 - 17:10

Το παραδοσιακό καφέ Πανελλήνιον που ζωντάνεψε τα τελευταία 13 από την οικογένεια Μιχαηλίδη, που έγινε σήμα κατατεθέν της πόλης και τόπος συνάντησης πολιτιστικών γεγονότων κλείνει τις πόρτες του.  

«Οι δυσκολίες των τελευταίων χρόνων έθεσαν σε διαπραγμάτευση όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα», αναφέρεται στην ανάρτηση της σελίδας αποτυπώνοντας ουσιαστικά προφανώς τις επιπτώσεις που είχαν στον κλάδο της εστίασης οι εξελίξεις με την πανδημία. 

Για τον συμμαθητή και φίλο Χάρη, το Πανελλήνιον, όπως έλεγε ήταν ένα από τα «επιχειρηματικά» παιδιά του, το πρώτο του. Οι προσπάθειές του να κρατήσει ένα επίπεδο και ένα πολιτιστικό προφίλ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ μόνο επιτυχημένες μπορούν να χαρακτηριστούν. Ενδεχομένως αποτυχία για έναν νέο επιχειρηματία είναι να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος της Ελλάδας που μόνο αντίξοες μπορούν να χαρακτηριστούν.  

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της οικογένειας Μιχαηλίδη συγκινητικό :«Σήμερα, 19 Μαΐου του 2022, το παραδοσιακό καφενείο "Πανελλήνιον" κλείνει ακριβώς 13 χρόνια λειτουργίας. Αυτήν την επετειακή ημερομηνία, η διευθύνουσα ομάδα του Πανελληνίου επέλεξε να ρίξει αυλαία, να αποχαιρετήσει τους θαμώνες και να ολοκληρώσει τη διαδρομή του. Ο χώρος άνοιξε το 2009, ύστερα από συνειδητή και ενδόμυχη επιθυμία να αποτελέσει κέντρο πολιτισμού, σταθμό επικοινωνίας των ανθρώπων, ξεγνοιασιάς και προβληματισμού. Φιλοξένησε δεκάδες καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς, αλλά πρωτίστως αγκάλιασε τους ανθρώπους του νησιού μας, μα και όσων περαστικών ξαπόστασαν στην προκυμαία του. Κύριο αίτημά μας ήταν η ποιοτική και ηθική προσέγγιση σε ό, τι και αν προσφέραμε. Οι αμέτρητες δυσκολίες των τελευταίων ετών έθεσαν σε διαπραγμάτευση όσα εμείς θέλουμε να θεωρούμε δεδομένα. Οι συνεχείς περιορισμοί καθώς και οι έντονες μετακινήσεις του στενού μας προσωπικού δυναμικού, μας οδηγεί σήμερα, 13 χρόνια μετά, στον αποχαιρετισμό του ονείρου μας. Ευχαριστούμε τον καθένα σας ξεχωριστά για όλες τις αναμνήσεις που βάζουμε στις αποσκευές μας, για τις χαρές και τις λύπες, τις μουσικές και τα λόγια, τις σιωπές και τα γέλια. Σμιλέψαμε αυτόν τον χώρο με περισσή αγάπη και ευχόμαστε σύντομα να τον δούμε να ανθίζει ξανά, όπως του αξίζει. 

Οικογένεια Μιχαηλίδη».  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey