FOLLOW US

Οικονομία

  • Απόλυτα επιτυχημένη η παρουσία του νησιού μας στην έκθεση διακοπών και ταξιδιών «Greek Travel Show - Ελληνικές Διακοπές 2018»
Ενθουσίασε το περίπτερο της Λέσβου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στην έκθεση διακοπών και ταξιδιών «Greek Travel Show - Ελληνικές Διακοπές 2018» της «Δ.Ε.Θ. HELEXPO, που πραγματοποιήθηκε (4-6 Μαΐου) στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αμαρουσίου στην Αθήνα.

Το σημαντικό αυτό εμπορικό - τουριστικό φεστιβάλ απευθυνόταν απευθείας στον τελικό καταναλωτή των βορειοανατολικών προαστίων της Αθήνας, με στόχους: α) την επιλογή των φετινών διακοπών του και την απευθείας πώληση τους στον επισκέπτη και β) την προώθηση και απευθείας πώληση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, ανέλαβε ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου και της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, ενώ το κόστος συμμετοχής καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από χορηγικές συνεργασίες, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά κανένας από τους παραπάνω φορείς. Την παρουσία της Λέσβου στην εν λόγω έκθεση, συνέδραμαν ποικιλοτρόπως οι κατά τόπους τουριστικοί και επαγγελματικοί φορείς του νησιού, ορισμένοι Λεσβιακοί Σύλλογοι της Αθήνας, καθώς και μεμονωμένοι απόδημοι Λέσβιοι της πρωτεύουσας.    

Ενιαίο περίπτερο

Η παρουσία της Λέσβου στην «Greek Travel Show - Ελληνικές Διακοπές 2018», με περίπτερο 80τ.μ., βασίστηκε στη μεθοδολογία που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο στις συμμετοχές του νησιού σε εκθέσεις μεγάλων πόλεων του εσωτερικού, όπου σε έναν ενιαίο χώρο φιλοξενήθηκαν οι 9 γεωγραφικοί τουριστικοί προορισμοί του, δηλαδή Μυτιλήνη, Θερμή - Μανταμάδος, Γέρα - Ευεργέτουλας, Αγιάσος, Πλωμάρι, Πολιχντίτος (Σκάλα, Βατερά, Νυφίδα), Καλλονή - Αγία Παρασκευή, Πέτρα - Μόλυβος και Δυτική Λέσβος (Ερεσός, Σίγρι, Μεσότοπος, Άντισσα, Άγρα, κ.ο.κ.), προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ποικίλα και διαφοροποιημένα τουριστικά «προϊόντα» τους.     

Υψηλοί στόχοι

Γενικότεροι στόχοι της συμμετοχής ήταν: Η προώθηση της γενικής τουριστικής φυσιογνωμίας ολόκληρου του νησιού, καθώς και των επιμέρους περιοχών του με τις ιδιαίτερες θεματικές μορφές τους, στο ευρύ κοινό και τους επαγγελματίες της Αττικής,  μέσω εξειδικευμένου έντυπου & οπτικοακουστικού υλικού. Η παρουσίαση των πιο χαρακτηριστικών - αντιπροσωπευτικών προϊόντων της λεσβιακής γαστρονομίας, με τη διεξαγωγή συνεχών γευσιγνωστικών δοκιμών προς τους επισκέπτες. Η απευθείας πώληση προϊόντων στο κοινό και η πραγματοποίηση  επιχειρησιακών συναντήσεων με τους Έλληνες και ξένους εμπορικούς επισκέπτες (πρεσβευτές χωρών, τουριστικούς πράκτορες, κ.ο.κ.), προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες. 

Διάφορες παρουσίες

Το περίπτερο της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Γιώργου Τζιάλα ο οποίος εκπροσωπώντας την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε την «Greek Travel Show - Ελληνικές Διακοπές 2018» και του Δημάρχου Αμαρουσίου & Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργου Πατούλη, πλήθος επισκεπτών από τα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα τουριστικά, όσο και για τα γαστρονομικά προϊόντα του νησιού, ενώ αποτυπώθηκε έντονα η πρόθεση μεγάλου μέρους του κοινού να επισκεφθεί φέτος το καλοκαίρι τη Λέσβο.

Ενδιαφέροντα δρώμενα

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου των Ανεμωτισίων Αθήνας, το οποίο παρουσίασε ένα άρτιο καλλιτεχνικά πρόγραμμα με παραδοσιακούς λεσβιακούς χορούς, που εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης.

Τέλος κατά αραιά τακτά διαστήματα και εντός του stand της περιοχής Θερμής - Μανταμάδου, διεξαγόταν ζωντανή μαγειρική με λεσβιακές συνταγές από τη μαγείρισσα Χρύσα Καρδαρά, που βασιζόταν σε αγνά κρεατικά και τυροκομικά προϊόντα.

 

 

 

Π. Πίτσιος: «Ξεχώρισε η Λέσβος»

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Πάνος Πίτσιος, που συντόνισε την αποστολή της Λέσβου και εκπροσώπησε τους φορείς του νησιού, δήλωσε: «Η αγαστή συνύπαρξη του τουριστικού με το διατροφικό τομέα του νησιού, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω δεκάδων φορέων και επιχειρήσεων - χορηγών, δημιούργησε αναμφίβολα το πιο ωραίο και ενδιαφέρον περίπτερο της τουριστικής αυτής έκθεσης, που έτυχε της αναγνώρισης όλων των επισκεπτών. Η ανεξάρτητη παρουσία του κάθε τουριστικού προορισμού του νησιού σε έναν ενιαίο χώρο υπό τη σκέπη “Λέσβος”, που εφαρμόζεται από τον Ο.Τ.Α.Λ. εδώ και ένα χρόνο σε όλες τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού, είναι μία καινοτομία, που αφενός δίνει βήμα και λόγο στους κατά τόπους φορείς να οργανώσουν και να προωθήσουν τη γεωγραφική τους περιοχή κατά τον τρόπο που θεωρούν καλύτερο και αφετέρου μεταχειρίζεται όλες τις περιοχές ισότιμα. Ευχαριστούμε θερμά τους  δεκάδες εθελοντές από τους διάφορους λεσβιακούς συλλόγους της Αθήνας, για την καθημερινή ενεργό παρουσία τους στα stands του νησιού. Η ανιδιοτελής συνεισφορά τους στην προώθηση της κάθε περιοχής του νησιού, είναι ανεκτίμητη».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top