FOLLOW US

Οικονομία

  • "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" και YACHTING FESTIVAL
ΕΚΘΕΣΕΙΣ με συμμετοχή και προβολή της Λέσβου

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.) συμμετέχει και πάλι στην Έκθεση "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" - (5η Διοργάνωση) που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 12, 13 και 14 Απριλίου στην Αθήνα, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή του λαϊκού πολιτισμού της Λέσβου, όπως και την ανάδειξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με την αξιοποίηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την Έκθεση θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και δρώμενα, το Συνέδριο «Παραγωγικός Πολιτισμός» και η ημερίδα για την Λογοτεχνία και τη Λαϊκή Παράδοση ως ποιοτικά τουριστικά συστατικά με παράδειγμα εφαρμογής στη Λέσβο.

Στο περίπτερο της Ο.Λ.Σ.Α. (μεγέθους 60-100 τετραγωνικών), μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν με δικό τους χώρο και παραχώρηση (τραπέζια, καρέκλες, ράφια, σύνδεση με ρεύμα και wifi για παρουσίαση μέσω ΤV και Η/Υ κλπ) από τους διοργανωτές, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού μας, ενώ στην έκθεση θα συμμετέχουν Περιφέρειες, δήμοι, οργανισμοί, σωματεία, λαογραφικά μουσεία, ομοσπονδίες συλλόγων, ιδρύματα πολιτισμού, θέατρα σκιών, αργυροχρυσοχόοι, ξυλογλύπτες, κεραμιστές, βιοτέχνες, υφαντουργοί, εκδοτικοί οίκοι, λαϊκοί ζωγράφοι, γυναικείοι συνεταιρισμοί και γενικοί εκθέτες που σχετίζονται με τον πολιτισμό.

Παράλληλα στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν καθ΄όλη τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον αυθεντικό τοπικό λαϊκό τους πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, αναπαραστάσεις εθίμων, λαϊκό θέατρο και πολλά άλλα.

 

Η ίδια δυνατότητα προβολής της Λέσβου μέσω του περιπτέρου του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου, παρουσία συλλόγων και χορευτικών, θα γίνει και στο 2ο YACHTING FESTIVAL που θα διεξαχθεί 11-14 Απριλίου στην Μαρίνα Αλίμου στην Αθήνα.

Πέρσι όπως και φέτος, στο πλαίσιο της προώθησης της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με τη συμπαράσταση της Π.Β.Α., του Δήμου Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και της Ένωσης Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου, είχε κομβική και αποκλειστική παρουσία στην έκθεση την οποία συνέδραμαν ποικιλοτρόπως η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.), η Λεσβιακή Παροικία Αθηνών, καθώς και μεμονωμένοι απόδημοι Λέσβιοι της πρωτεύουσας.

Η μοναδική και σημαντική εκδήλωση για τον κλάδο, οργανώνεται από την Mact Media Group εκ μέρους του ΣΙΤΕΣΑΠ ( Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, και στην μεγαλύτερη Μαρίνα της χώρας, στον Άλιμο Αττικής, με κύριο σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου (αλλά και σε ξένους επισκέπτες και επαγγελματίες) να γνωρίσουν από κοντά την μοναδικότητα της απόλαυσης των Ελληνικών θαλασσών μέσα από ένα – κυρίως – μικρότερο ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, που μπορούν είτε οι ίδιοι να κυβερνήσουν (με κατάλληλες γνώσεις και εκπαίδευση) είτε να χαρούν με την βοήθεια και υποστήριξη από επαγγελματίες.

Στο YACHTING FESTIVAL θα προβληθούν οι διάφορες δραστηριότητες στις παράκτιες και νησιώτικες περιοχές, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε της απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης ενός επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα.

Τις ημέρες του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εταιρίες με θαλάσσιο τουρισμό, δήμοι , περιφέρειες , λιμενικά ταμεία και μαρίνες με προορισμό Yachting. Επίσης θα παρευρίσκονται εταιρίες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting.

Ακόμα, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για Β2Β συναντήσεις με επιχειρηματίες και Bloggers που θα συναντηθούν με τους επαγγελματίες του Yachting.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top