Η ιστορία, η επένδυση & οι διακρίσεις

Εξαγωγές ελαιολάδου από «Πρωτούλη» σε 12 χώρες απ’ όλο το κόσμο

27/10/2021 - 13:29

H εταιρεία «Πρωτούλης» με παράδοση και ιστορία στο χώρο του ελαιολάδου, που έχει γαλουχήσει στους κόλπους της 3 γενιές τυποποιητών και 4 παραγωγών, καταφέρνει σήμερα χάρη στον προγραμματισμό & την σκληρή δουλειά, να εξάγει μεγάλους όγκους τυποποιημένου προϊόντος σε 12 χώρες από όλο τον κόσμο και είναι αναγνωρισμένη ως μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας την αναδρομή στο παρελθόν η καταγωγή της οικογένειας προέρχεται από τη Μικρά Ασία. Το 1975 η οικογένεια αποφασίζει την άμεση εμπλοκή της με τον χώρο της ελαιοκομίας αγοράζοντας 50 στρέμματα γης και παράλληλα χτίζοντας το πρώτο ελαιοτριβείο της επιχείρησης στο Μεγαλοχώρι. Το 2002 δημιουργείται η μονάδα τυποποίησης σημαίνοντας παράλληλα την έναρξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας με το brand name Aegean Gold. Τα πρώτα βήματα του προϊόντος στο εξωτερικό έγιναν στη Νότιο Αφρική όπου ο ένας εκ των 3 αδερφών,  ο Παναγιώτης είχε εγκατασταθεί μόνιμα για την προώθηση του προϊόντος.

Η επέκταση

Η αυξημένη ζήτηση και η ραγδαία ανάπτυξη οδηγεί το 2005 την οικογένεια να αγοράσει ένα δεύτερο πετρόκτιστο ελαιοτριβείο στην περιοχή του Τρύγονα, που σήμερα λειτουργεί και ως μουσειακό επισκέψιμο ελαιοτριβείο, διαθέτοντας εντός του υφιστάμενου χώρου παραγωγής και τα παλιά μηχανήματα ελαιοποίησης (έτος κατασκευής 1800). Παράλληλα επενδύουν στην αγορά ελαιώνων αγγίζοντας τα 400 στρέμματα ορεινών και ημι-ορεινών ελαιώνων. Το 2012 δυστυχώς ο ένας εκ των τριών αδερφών, ο Γιώργος, φεύγει νωρίς από τη ζωή και αναλαμβάνει εξ’ολοκλήρου τα ηνία της εταιρείας ο Κώστας. Το 2013 ο Κώστας παρά τις αυξημένες δυσκολίες αγοράζει και ένα ακόμα παλιό ελαιοτριβείο, δίπλα στο υφιστάμενο του Τρύγονα, όπου ξεκινά δειλά - δειλά την ανοικοδόμηση και ανακαίνιση του, με σκοπό τη δημιουργία μίας υπερσύγχρονης μονάδας τυποποίησης.

Το 2015 προβαίνει σε πλήρη εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων του δεύτερου ελαιοτριβείου στον Τρύγονα και εν συνεχεία μόλις φέτος στο ελαιοτριβείο του Μεγαλοχωρίου. Οι επενδύσεις αφορούσαν τον πλήρη εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων, την ανακαίνιση των χώρων παραγωγής και τη δημιουργία επιπλέον 400 τμ στεγάσιμου χώρου.


Σήμερα τα ιδιόκτητα κτήματα της εταιρείας ξεπερνούν τα 500 στρέμματα σε αριθμό, οι ιδιόκτητοι χώροι απαρτίζονται από τρεις καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου, η εταιρεία διατηρεί συνεργασίες με περισσότερους από 1000 τοπικούς παραγωγούς από όλο το νησί της Λέσβου, ενώ ο στόλος των αυτοκινήτων διαφόρων τύπων για την άμεση μεταφορά του καρπού ξεπερνά τα 20 σε αριθμό.

Οι διακρίσεις

Παράλληλα, μετά τη δημιουργία του τυποποιητηρίου, η εταιρεία προβαίνει σε διαρκείς κινήσεις για τη βελτίωση και την εξέλιξη της ποιότητας του προϊόντος. Με γνώμονα την ποιότητα και την ανάδειξη του Λέσβιου EVOO, ξεκινά να συμμετέχει σε παγκόσμιους έγκριτους διαγωνισμούς ελαιολάδου λαμβάνοντας μέχρι σήμερα περισσότερες από 65 διακρίσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey