Εξαγγέλθηκε πάλι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης

26/03/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 24/03/2022 - 20:37

Ο τύπος και στις δύο χώρες (Ελλάδα – Τουρκία) χαιρετίζει και χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός στον οικονομικό τομέα το άνοιγμα της ακτοπλοϊκής γραμμής Σμύρνη – Θεσσαλονίκη. Το θέμα λέει, έχει συζητηθεί σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο είχε γίνει και τον Φεβρουάριο 2019 κατά τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στην Άγκυρα. Αλλά και παλιότερα υπήρξαν ανάλογες ανακοινώσεις, όπως τον Μάρτιο και Οκτώβριο 2016, όπου μάλιστα η σύνδεση αυτή θα γινόταν μέσω Μυτιλήνης με την Hellenic Seaways ! Αλλά και πιο παλιά τον Μάρτιο του 2015, τον Μάιο του 2014, τον Ιούνιο του 2012 (Αντιπεριφερειάρχης τότε ο Απ. Τζιτζικώστας) και πάει λέγοντας! Τώρα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας ανακοινώνει : «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αυτή η γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί γύρω στις αρχές Ιουνίου»  έγινε επίσης γνωστό ότι τα δρομολόγια θα εκτελεί Ζακυνθινή η εταιρεία Levante ferries και το πλοίο με το όνομα “Σμύρνα” είναι σχεδόν έτοιμο να αναλάβει δρομολόγια. 

Να ευχηθούμε ξεκινήσουν επιτέλους τα δρομολόγια αυτή τη φορά και να κρατήσει στον χρόνο η γραμμή. Η χερσαία απόσταση Σμύρνης – Θεσσαλονίκης είναι 830 περίπου χλμ. Τώρα με την νέα γέφυρα στα Δαρδανέλια και τα τούνελ στο Καζ-Ντάγ θα γίνει ακόμη ευκολότερη με μικρότερο χρόνο των 10:30 ωρών που είναι σήμερα. Πόσο θα διαρκεί το ταξίδι με το Φέριμποτ; Και ποια θα είναι η τιμή του εισιτηρίου για να δελεαστεί το εμπόριο και ο Τουρισμός;

Επίσης απ’ όσα μέχρι τώρα έγιναν γνωστά ενώ στο παρελθόν αναφερόταν προσέγγιση στη Μυτιλήνη, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες. Ίσως θα έπρεπε να ενδιαφερθούμε και να πιέσουμε στη λήψη αποφάσεων ώστε να σταματά το πλοίο στο νησί. Είναι πολύ σημαντικό και σηματοδοτεί αναπτυξιακές προσδοκίες η σύνδεση της Μυτιλήνη με τις δύο μεγαλουπόλεις. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey