Αντίστροφη μέτρηση για την οριστική τιμή μονάδος των ακινήτων

Έγινε το δικαστήριο για τον δρόμο Καλλονής - Σιγρίου

27/09/2021 - 14:53 Ενημερώθηκε 28/09/2021 - 08:39

Εντός 8 μηνών αναμένεται η έκδοση της απόφασης για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων , απ’ όπου περνάει ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου. Το δικαστήριο, μετά από αρκετές αναβολές τελικά έγινε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Δικάστηκε η οριστική τιμή μονάδος που αφορά τη γη και τα επικείμενα (δέντρα, περιφράξεις, ξερολιθιές). Σύμφωνα με τα όσα είπε η δικηγόρος Άσπα Κυρατζή, που εκπροσώπησε ιδιοκτήτες ακινήτων επίσης δικάστηκε ακόμη η αναγνώριση δικαιούχων και εξηγεί: «Την αίτηση που είχαμε κάνει για την αναγνώριση των δικαιούχων, δηλαδή οι κύριοι των ακινήτων να αναγνωριστούν δικαιούχοι της αποζημίωση»ς.

Ακόμη δικάστηκε διόρθωση κτηματολογικών πινάκων, για να διορθωθούν κτηματολογικοί πίνακες ως προς το είδος της γης, ως προς τα επικείμενα από τα ακίνητα. Επίσης δικάστηκε η κατάργηση του τεκμηρίου ωφέλειας για τις ιδιοκτησίες οι οποίες είναι ήδη επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού. «Αυτό σημαίνει ότι αυτές δηλαδή ιδιοκτησίες που έχουν ήδη πρόσωπο επί της επαρχιακής οδού. Ζητήσαμε την κατάργηση του τεκμηρίου ωφέλειας, (ότι δηλαδή ωφελούνται από τον καινούργιο δρόμο)» είπε η κα Κυρατζή και πρόσθεσε: «Δεν ωφελούνται γιατί είναι ήδη επί της υφιστάμενης εθνικής οδού δεν ωφελούνται κάπου. Το κράτος ζητάει να αποζημιωθούν για λιγότερα τετραγωνικά ουσιαστικά. Εμείς ζητάμε να αποζημιωθούν για το σύνολο της ιδιοκτησίας που τους παίρνει το κράτος διότι δεν ωφελούνται από τον καινούργιο το δρόμο καθώς είναι ήδη πάνω σε επαρχιακή οδό. Επίσης δικάσαμε και αιτήματα ιδιαίτερης αποζημιώσεις για τους δικαιούχους εκείνους που τους έμειναν τμήματα του ακινήτου τους άχρηστα ή που μειώθηκε πάρα πολύ αξία τους. Λέγεται ιδιαίτερη αποζημίωση για τα ακίνητα εκείνα των δικαιούχων που αχρηστεύονται επειδή περνάει ο δρόμος».  

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα δρομολογηθεί η καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey