FOLLOW US

Οικονομία

  • Ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα & gourmet συνταγές της λεσβιακής γαστρονομίας
Δυναμικό παρών της Λέσβου για άλλη μια φορά στην “FOODEXPO 2019”

Μετά από 3 ημέρες λειτουργίας και με την παρουσία πολλών χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έκλεισε τις πύλες της η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η "FOODEXPO 2019" η οποία έγινε στην Αθήνα από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου, με τη Λέσβο να δίνει για μία ακόμη φορά δυναμικό παρόν, εντός του ενιαίου περιπτέρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο οποίο συμμετείχε με το σύνολο των προϊόντων του νησιού. 

 

Όλοι όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ξ.Ε.Ε. και το stand της Λέσβου, είχαν την ευκαιρία καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου, να γνωρίσουν τις τοπικές λιχουδιές του νησιού και τα παραδοσιακά διατροφικά – τυποποιημένα προϊόντα του, που όλα μαζί συνθέτουν το γαστρονομικό πλούτο της Λέσβου. 

 

Οι Λέσβιοι εθελοντές που στελέχωσαν το stand της Λέσβου, είχαν επιφορτιστεί με το καθήκον της καταγραφής όλης της εκφρασμένης ζήτησης (ομαδικής και εξατομικευμένης) για τα λεσβιακά προϊόντα, από τους Έλληνες και ξένους εμπορικούς αντιπροσώπους & τους hosted buyers, η οποία μετά την επεξεργασία της, θα προωθηθεί εγγράφως προς όλες τις συμμετέχουσες διατροφικές επιχειρήσεις του νησιού για περαιτέρω αξιοποίηση.

 

Σημαντικές στιγμές της συμμετοχής της Λέσβου, ήταν οι ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις σε ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο, τοπικών παραδοσιακών & gourmet συνταγών της λεσβιακής γαστρονομίας, από το Λέσβιο executive chef & μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Chefs, Στράτο Ιωσηφέλλη. Οι συνταγές αυτές, πραγματοποιήθηκαν με τη χρησιμοποίηση των τυποποιημένων & χύμα προϊόντων του νησιού, τα οποία υπό την καθοδήγηση του Στράτου Ιωσηφέλλη έτυχαν της λεπτομερούς επεξεργασίας και επιμέλειας από τους σπουδαστές μαγειρικής των Ι.Ε.Κ. “ΔΕΛΤΑ”. Όλα τα “live cookings” καλύφθηκαν κινηματογραφικά και  φωτογραφικά, από το εξειδικευμένο στη γαστρονομία τεχνικό συνεργείο τηλεοπτικών παραγωγών “Domenica Productions” και θα περιλαμβάνονται πλέον στο γαστρονομικό αρχείο του Ξ.Ε.Ε.   

 

Η ζωντανή μαγειρική, που εντυπωσίασε επαγγελματίες και κοινό της έκθεσης, περιλάμβανε τις ακόλουθες gourmet συνταγές:

 

Cheesecake, με μπισκότο τραχανά Μεσοτόπου και mousse ανθότυρο γιαούρτι, χειροποίητη βιολογική μαρμελάδα με σάκχαρα των φρούτων. 

 

Χειροποίητοι γκιουζλεμέδες, με φέτα και ανθότυρο, αρωματισμένοι με δυόσμο. 

 

Μπάρα με βάση τριμμένο τραχανά Μεσοτόπου, με ταχίνι, μέλι ανθέων, σουσάμι, σύκα Ερεσού αποξηραμένα, σταφίδες ξανθιές και μαύρες.  

 

Παστέλι σύκου, με μέλι, σουσάμι και σταφίδες. 

 

Ομελέτα, με χωριάτικα λουκάνικα Καλλονής και παστουρμά Μυτιλήνης.   

 

Σφουγγάτο, με κολοκυθάκι, φρέσκα αρωματικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης.

 

Μετά τη live παρασκευή όλων των παραπάνω συνταγών, ακολουθούσε γευσιγνωστική δοκιμή από τους παρευρισκόμενους επαγγελματίες και το ευρύ κοινό, ενώ κατά τακτά διαστήματα, με την επιμέλεια των σπουδαστών μαγειρικής του Ι.Ε.Κ. “ΔΕΛΤΑ” και των απόδημων εθελοντών που στελέχωσαν το stand της Λέσβου, οι επισκέπτες μπορούσαν να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα – μπουκιές, που προερχόταν από τα εκλεκτά προϊόντα των διατροφικών επιχειρήσεων της Λέσβου.       

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 14:39
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top