Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μυτιλήνης - Θεσσαλονίκης, θερινούς μήνες, είναι γεγονός

Άρης Λαζαρής: «Μια καλή αρχή που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Λέσβο μόλις έγινε»

23/07/2022 - 12:00

«Μια καλή αρχή έγινε» δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής στο «Ε» με αφορμή την πρώτη προσέγγιση του ταχύπλοου CHAMPION JET 1 της SEAJETS στην Μυτιλήνη το οποίο εκτελεί δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λήμνο - Μυτιλήνη συνδέοντας την Λέσβο μία φορά την εβδομάδα με την συμπρωτεύουσα γεγονός που σηματοδοτεί την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την Βόρεια Ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η σημαντικότητα του γεγονότος αυτού έγκειται στο ότι πρόκειται για την πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με Θεσσαλονίκη, θερινούς μήνες, κάτι που αποτελούσε ζητούμενο - τόσο για τους εμπλεκόμενους φορείς όσο και για τους νησιώτες - εδώ και αρκετά χρόνια.

Το πλοίο θα προσεγγίζει το λιμάνι της Μυτιλήνης κάθε Τρίτη έχοντας στον προγραμματισμό του ώρα άφιξης 13:45 και ώρα αναχώρησης 14:30. Το δρομολόγιο συνδέει Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη έχοντας ενδιάμεσο σταθμό την Λήμνο.

Ο κ. Λαζαρής που πρακτορεύει την Ναυτιλιακή Εταιρεία χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Λέσβος συνδέεται έστω και μία φορά την εβδομάδα με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των προσεγγίσεων στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό. Συγκεκριμένα είπε: «Θα θέλαμε να είχαμε πιο τακτικό δρομολόγιο αλλά ας είμαστε ολιγαρκείς με το ένα την εβδομάδα. Θα πιέσουμε - θα προσπαθήσουμε - ούτως ώστε η εταιρεία να βάλει και άλλο δρομολόγιο και ελπίζουμε να έχουμε το πλοίο και για όλο το χειμώνα».

Η σημαντικότητα της σύνδεσης και ο θρησκευτικός τουρισμός

«Είναι ένα σημαντικό γεγονός και όχι μόνο η έλευση του συγκεκριμένου πλοίου αλλά η έλευση οποιουδήποτε πλοίου αυτή την εποχή την οποία δυστυχώς έχουμε μία αρκετά μεγάλη πτώση» είπε ο κ. Λαζαρής επισημαίνοντας για πολλοστή φορά το πρόβλημα που έχουν διατυπώσει οι εμπλεκόμενοι του τουρισμού παρατηρώντας την μειωμένη τουριστική κίνηση στο νησί τα τελευταία χρόνια και εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι να γίνονται κινήσεις που συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος αυτού. Ακόμη πρόσθεσε στις δηλώσεις του: «Νομίζω ότι θα είναι μια καλή αρχή και παράδειγμα για πολλές άλλες εταιρείες που πιθανόν να έρθουν στη Λέσβο. Αποτελεί ένα καινούργιο άνοιγμα - καινούργιο δεν θα είναι - για την νέα εποχή το να έρθουν γκρουπ από την Βόρεια Ελλάδα που ήταν δύσκολο». Σημειώνεται ότι η μέχρι πρότινος «αποκοπή» της Λέσβου από την Βόρεια Ελλάδα της στερούσε ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας του τουρισμού και συγκεκριμένα εκείνο του Θρησκευτικού Τουρισμού της Λέσβου. Αναμφισβήτητα ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου & η Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ τα δύο σημαντικά αυτά προσκυνήματα κατά το παρελθόν - όταν υπήρχαν δρομολόγια- εφερνα κόσμο και λειτουργούσαν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Μάλιστα όχι μόνο μαγνήτιζαν τους προσκυνητές από την Βόρεια Ελλάδα αλλά τους διοχέτευαν και σε άλλα προσκυνήματα του νησιού ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία.

«Είναι πολύ σημαντικό για το λιμάνι της Μυτιλήνης η δρομολόγηση του πλοίου αυτού και αποτελεί διαφήμιση για την Λέσβο η έλευση του συγκεκριμένου πλοίου, που είναι ένα από τα ταχύτερα του Αιγαίου. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή που -δυστυχώς- τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για το νησί μας». Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η Λέσβος θα πρέπει να αποποιηθεί της ταυτότητας εκείνης που θέλει να την χαρακτηρίζει νησί προσφύγων και μεταναστών και να προβάλει τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά που θα αποτελέσουν τις αιτίες προσέγγισης τουριστών. «Όλοι μας μέχρι τώρα είχαμε συνδέσει την Λέσβο με το νησί των μεταναστών νομίζω πρέπει να αλλάξουμε αυτήν την ταυτότητα και να γίνουμε το νησί αυτό που ήμασταν πάντα. Πρέπει να κοινωνήσουμε την Λέσβο του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος, της καλής φιλοξενίας και όλων των όμορφων στοιχείων που διαθέτει και την κάνουν σημαντική και μοναδική».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey