Για εμπόρους, βιοτέχνες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Μικρότερες οι ασφαλιστικές εισφορές, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

16/02/2017 - 19:18

Οι έμποροι, οι βιοτέχνες οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες και της Λέσβου, έχουν αρχίσει να παίρνουν τα ειδοποιητήρια με τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ. Η εικόνα που υπάρχει και στο νησί μας, δεν είναι διαφορετική από αυτή που υπάρχει και στην άλλη Ελλάδα. Η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και αγροτών βλέπει ήδη μικρότερες ή μεγαλύτερες μειώσεις στις εισφορές.

Οι έμποροι, οι βιοτέχνες οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες και της Λέσβου, έχουν αρχίσει να παίρνουν τα ειδοποιητήρια με τις νέες εισφορές του ΕΦΚΑ. Η εικόνα που υπάρχει και στο νησί μας, δεν είναι διαφορετική από αυτή που υπάρχει και στην άλλη Ελλάδα. Η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών, επαγγελματιών και αγροτών βλέπει ήδη μικρότερες ή μεγαλύτερες μειώσεις στις εισφορές.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ότι έχει ανακοινωθεί σε ολόκληρη τη χώρα:

  • Το 80% των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ έχουν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές
  • Από 444.000 αγρότες που καλούνται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, οι 400.000 θα καταβάλουν 87 ευρώ μηνιαίως αντί 113 που κατέβαλαν με το προηγούμενο καθεστώς
  • Το ίδιο γίνεται και με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών.

Όταν κλείσει και ο κύκλος των φορολογικών δηλώσεων, τότε είναι που η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων παραγωγών θα δει τα συνολικά οφέλη που θα έχει από την ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση.

Διαψεύδονται πανηγυρικά όσοι όλο το προηγούμενο διάστημα παραπληροφορούσαν και τρομοκρατούσαν τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

Υπενθυμίζουμε ότι επί ένα χρόνο συγκεκριμένες δυνάμεις και φορείς της Λέσβου, στα πλαίσια της δήθεν «ενημέρωσης» και με δήθεν παραδείγματα που ήταν εκτός πραγματικότητας παραπληροφορούσαν και τρομοκρατούσαν τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες του νησιού μας.

Εμείς από την πλευρά μας έγκαιρα είχαμε ενημερώσει και προειδοποιήσει όλου αυτούς ότι διακινδυνεύουν την  όποια «επιστημονική εγκυρότητά» τους και ότι η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε οργανώσει τον Φλεβάρη του 2016 ειδική εκδήλωση στην Καλλονή, όπου ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει αναλυτική παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού. Είχαμε συναντήσεις με φορείς, τους είχαμε παρουσίασει το νέο ασφαλιστικό, είχαν γνώση για το περιεχόμενό του.

Προτίμησαν όλο αυτό το διάστημα να παίξουν στο παιχνίδι της αντιπολίτευσης και για ακόμα μια φορά, όπως έγινε και με την αναστολή του ΦΠΑ εκτέθηκαν. Η κυβέρνηση είχε δίκιο!

 Τώρα αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν ότι δήθεν ανησυχούν για τη «βιωσιμότητα του συστήματος». «Αφού μειώθηκαν οι εισφορές», λένε «θα μειωθούν και τα συνολικά έσοδα του ΕΦΚΑ και κανείς δεν θα πάρει σύνταξη»!

Τους λέμε «να μην ανησυχούν» για τα έσοδα του ΕΦΚΑ και τις συντάξεις.

Η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων προήλθε από τα «δομημένα ομόλογα», από τα «κουρέματα των αποθεματικών τους» από την τερατώδη αύξηση της ανεργίας και από το γεγονός ότι οι μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες εκτός συστήματος γιατί δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες εισφορές που έπρεπε να πληρώνουν.

  • Οι νέες μειωμένες εισφορές δίνουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες να ξαναμπούν στο σύστημα. Επιπλέον πόροι σε αυτό θα προέλθουν από την ασφάλιση των μεταναστών
  • Η συνεχιζόμενη μείωση της ανεργίας σημαίνει και επιπλέον πόρους για το ασφαλιστικό σύστημα

Με το νέο ασφαλιστικό, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, θα πάρει την εγγυημένη «εθνική σύνταξη» η οποία χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι συνδεδεμένη με την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Πάνω σε αυτή και ανάλογα με τις εισφορές που θα έχει πληρώσει στο σύνολο τους εργασιακού του βίου προστίθεται και το αναλογικό μέρος.

Με το νέο ασφαλιστικό, κάθε κάτοικος της χώρας, όχι μόνο θα πληρώνει τις εισφορές που αναλογούν στα εισοδήματά του, αλλά θα πάρει και την σύνταξη που αναλογεί σε αυτά!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey