Δημιουργούνται ομάδες εργασίας για την προώθηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Πιο κοντά η Λέσβος με το Τσανάκαλε

09/01/2017 - 14:37

Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ενότητας του Τσανάκαλε στη Λέσβο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ένα ουσιαστικό βήμα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού της Πέτρας -που είναι πύλη εισόδου- με την περιοχή του Τσανάκαλε.

Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ενότητας του Τσανάκαλε στη Λέσβο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ένα ουσιαστικό βήμα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού της Πέτρας -που είναι πύλη εισόδου- με την περιοχή του Τσανάκαλε.

Αν επιτευχθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο περιοχών, για πρώτη φορά θα υπάρξει αξιοποίηση της πύλης εισόδου που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Πέτρας εδώ και πάνω από δύο χρόνια και μένει ανενεργή ή στην καλύτερη περίπτωση λειτουργεί περιστασιακά.

Χθες, η τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το λιμάνι της Πέτρας και τις εγκαταστάσεις του και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Την Τετάρτη, η τουρκική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Τσανάκαλε κ. Bekir Sitki Dag, συναντήθηκε με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, παρουσία των αντιδημάρχων Κώστα Αστυρακάκη και Κώστα Κατσαρού των εντεταλμένων συμβούλων Παναγιώτη Κατσαβέλλη και Γιάννη Αμπουλού, του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού - Αθλητισμού - Τουρισμού Μιχάλη Ταμβακέλλη και του δημοτικού συμβούλου Στρατή Δαγκλή.

Στην τουρκική αποστολή, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Τσανάκαλε, συμμετέχουν ο διευθυντής Τουρισμού-Πολιτισμού της ευρύτερης Περιφέρειας Τσανάκαλε Kemal Dokuz, ο πρόεδρος της «TURSAB» Περιφέρειας Τσανάκαλε Turgay Kilic, ο πρόεδρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων, ο υπεύθυνος Πολιτισμού και Τουρισμού της Π.Ε. Τσανάκαλε, εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

 

Πιο κοντά στην Πόλη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου με λιμάνια της Περιφέρειας του Τσανάκαλε καθώς και η καλλιέργεια και ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού, παιδείας κ.ά.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία ειδικών ομάδων εργασίας που θα εξετάσουν τόσο τις λεπτομέρειες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης όσο και την εξειδίκευση της συνεργασίας στους υπόλοιπους τομείς, με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες στοχεύσεις.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Τσανάκαλε με την Πέτρα μπορεί να αυξήσει τις αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο και αντίστοιχα κατοίκων και τουριστών της Λέσβου στα τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ο τζίρος που πραγματοποιούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές. Μάλιστα, η ολοκλήρωση της κατασκευής των οδικών έργων που γίνονται στην περιοχή του Τσανάκαλε θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά τη Λέσβο στη μεγάλη τουριστική αγορά της Κωνσταντινούπολης, διότι θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος του ταξιδιού από την Κωνσταντινούπολη προς τις βασικές τουριστικές περιοχές της Λέσβου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη σύνδεση της Λέσβου με νέους προορισμούς, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός συναντήθηκε χθες Πέμπτη το μεσημέρι με την αντιδήμαρχο του Κουτσούκουγιου, με την οποία συζητήθηκε εκτενώς η σύνδεση με την πύλη εισόδου της Πέτρας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey