Διάγγελμα Τσίπρα πριν από λίγο

Παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ!

09/12/2016 - 01:32

Με διάγγελμα του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πριν απο λιγο πως δεν εξισωνεται ο νησιωτικός ΦΠΑ.

"Πάγωμα" της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, που σηκώνουν το βάρος των προσφύγων, καθώς και 13η σύνταξη για 1.600.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο αποψινό διάγγελμα του.

"Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος όλης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας αρχικά ότι στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας λήφθηκε μια πολύ σημαντική απόφαση για τη χώρα, που ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,75% το 2016 υπερκαλύφθηκε, και η κυβέρνηση αποφάσισε την κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων, άμεσα, στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Παράλληλα, είπε ότι χορηγούνται άμεσα 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.600.000 συνταξιούχους, που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ. Όπως εξήγησε, όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Κατώτατο ποσό της ενίσχυσης θα είναι τα 300 ευρώ.

 Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας προς τους εταίρους, αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι η "άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων στους συνταξιούχους".

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey