Για την σύνδεση Σμύρνης - Θεσσαλονίκης και μακροπρόθεσμα και με Πειραιά

Το παλεύει ακόμα η HSW

16/06/2016 - 13:45

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη (καταρχήν) και στη συνέχεια με τον Πειραιά, με βέβαιο ενδιάμεσο σταθμό τη Λέσβο, συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό στόχο για τη «Hellenic Seaways». Η εταιρεία συνδέει τα δρομολόγια αυτά με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Μύρινα - Μυτιλήνη - Μεστά Χίου - Πειραιάς.

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη (καταρχήν) και στη συνέχεια με τον Πειραιά, με βέβαιο ενδιάμεσο σταθμό τη Λέσβο, συνεχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό στόχο για τη «Hellenic Seaways». Η εταιρεία συνδέει τα δρομολόγια αυτά με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Μύρινα - Μυτιλήνη - Μεστά Χίου - Πειραιάς. Όπως μαθαίνουμε, η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια να πείσει τη διοίκηση του λιμανιού της Σμύρνης να μειώσει το κόστος ελλιμενισμού για το πλοίο που θα εξυπηρετεί τη γραμμή (δηλαδή το «Νήσος Σάμος») διότι με το σημερινό κόστος ελλιμενισμού η γραμμή θα είναι ζημιογόνα.

Η γραμμή Θεσσαλονίκη - Μύρινα - Μυτιλήνη - Μεστά Χίου - Πειραιάς είναι ελεύθερης δρομολόγησης κι όχι άγονη, όπως εκ παραδρομής είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ. Πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, αναφέρουν πως στόχος είναι τα δρομολόγια στη γραμμή να ξεκινήσουν στις 14 Ιουλίου, ωστόσο δεν μπορούσαν να δεσμευτούν ότι θα τηρηθεί το νέο χρονοδιάγραμμα. Υποστήριξαν ότι ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών μετασκευής του «Νήσος Σάμος» έχει επιταχυνθεί πάρα πολύ. Και θεωρούν ότι αν υπάρξει καθυστέρηση στη δρομολόγηση του πλοίου, αυτή θα είναι ολιγοήμερη.

Εν τω μεταξύ όσοι παρακολουθούν τις εργασίες μετασκευής του πλοίου, αναφέρουν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Κι η εικόνα που θα έχει το πλοίο όταν έρθει στο βόρειο Αιγαίο, θα είναι εντελώς διαφορετική από την εικόνα που είχε όταν βρισκόταν επί χρόνια παρατημένο στο λιμάνι της Πάτρας.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey