Η γενική συνέλευση των «Μινωικών Γραμμών»

Μετατέθηκε για τις 24 Ιουνίου

16/06/2016 - 13:44

Αναμενόμενη ήταν η χθεσινή αναβολή της γενικής συνέλευσης της «Hellenic Seaways». Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν το αίτημα να κατατεθεί τόσο από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και από την πλευρά των «Μινωικών Γραμμών». Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε η συνέλευση να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ενώ οι «Μινωικές Γραμμές» να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου.

Αναμενόμενη ήταν η χθεσινή αναβολή της γενικής συνέλευσης της «Hellenic Seaways». Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν το αίτημα να κατατεθεί τόσο από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και από την πλευρά των «Μινωικών Γραμμών». Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε η συνέλευση να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ενώ οι «Μινωικές Γραμμές» να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου. Τελικά αποφασίσθηκε να ορισθεί ως νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της συνέλευσης, η 24η Ιουνίου με το επιχείρημα ότι είναι πιο κοντά στην αρχικά ορισθείσα ημερομηνία.

Οι «Μινωικές Γραμμές» ζήτησαν αναβολή της γενικής συνέλευσης καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η προσπάθεια τους να αποκτήσουν πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι λόγοι για τους οποίους η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε την αναβολή, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ποσοστό των μετοχών που ελέγχουν οι «Μινωικές Γραμμές» είναι 47,40%, ενώ το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς, ανέρχεται στο 40,18%. Ορισμένοι ναυτιλιακοί παράγοντες αναφέρουν ότι η Τράπεζα βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή, ο οποίος θα εξαγοράσει το πακέτο μετοχών που κατέχει στην εταιρεία. Ωστόσο δεν φαίνεται, σε αυτή τη φάση, διαθέσιμη να πουλήσει τις μετοχές στις «Μινωικές Γραμμές».
Θυμίζουμε ότι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 194.037.500 ευρώ, και διαιρείται σε 77.615.000 μετοχές.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει θέμα εκλογής νέου Δ.Σ. στην εταιρεία που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων του Βορείου Αιγαίου.

Η πλευρά του ομίλου «Γκριμάλντι», που φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να πάρει στα χέρια της τον απόλυτο έλεγχο της «Hellenic Seaways», δεν έχει διάθεση να ελέγξει την εταιρεία σε συνεργασία με μερίδα μικρομετόχων. Κάτι που θα μπορούσε να το έχει κάνει ήδη καθώς η απόσταση που τη χωρίζει από το 50% είναι πολύ μικρή. Έτσι, εκτιμούμε, πως ακόμη κι αν πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της εταιρείας στις 24 Ιουνίου, η διαμάχη για τον έλεγχο της δεν θα σταματήσει. Θα συνεχιστεί μέχρι ο όμιλος «Γκριμάλντι», δια των «Μινωικών Γραμμών», να πετύχει τον στόχο του. Αυτό προκύπτει από την συνεχή αύξηση των τιμών που προσφέρει για να αγοράσει τις μετοχές της «Hellenic Seaways» (πλέον η τιμή έχει φθάσει στα 4,00 ευρώ).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey