Οργή από τον ΕΟΑΕΝ για την αύξηση του ΦΠΑ

04/06/2016 - 00:29

Τη θλίψη, οργή και αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών του Αιγαίου εκφράζει ο ΕΟΑΕΝ για την αύξηση του ΦΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Τη θλίψη, οργή και αγανάκτηση του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών του Αιγαίου εκφράζει ο ΕΟΑΕΝ για την αύξηση του ΦΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Σ’ αυτήν τονίζεται: «Από 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε εφαρμογή η 2η πράξη μιας “νησοκτόνου” πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, καταργώντας τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε 11 ακόμη νησιά του Αιγαίου.

Η εγκληματική αυτή πρακτική, που ακόμη και κυβερνητικά στελέχη την χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016, βυθίζοντας τα νησιά μας σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης και τη συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας, οδηγώντας πολλά απ’ αυτά στην ερημοποίηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διερωτώμεθα, αναφέρει ο ΕΟΑΕΝ, «πού είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη από το άρθρο 101 ιδιαίτερη μέριμνα για τα νησιά αλλά και η εφαρμογή έστω ενός μέτρου από τη “ρήτρα νησιωτικότητας” και τη λειτουργία του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ακόμη δεν έχει συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση!), που προβλέπουν οι διατάξεις του ν. 4150/2013.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey