Αυξάνει τις πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πατάει γερά στη Λέσβο, η «Astra Airlines»

20/10/2015 - 15:57

Πλήρως ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού της Λέσβου, είναι η αεροπορική εταιρεία «Astra Airlines», η οποία το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε καθημερινή δρομολόγηση αεροσκάφους στη γραμμή Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη από τον προσεχή Απρίλιο, ενώ θα έχει δύο δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνη - Αθήνα επίσης από τον Απρίλιο του 2016.

Πλήρως ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού της Λέσβου, είναι η αεροπορική εταιρεία «Astra Airlines», η οποία το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε καθημερινή δρομολόγηση αεροσκάφους στη γραμμή Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη από τον προσεχή Απρίλιο, ενώ θα έχει δύο δρομολόγια στη γραμμή Μυτιλήνη - Αθήνα επίσης από τον Απρίλιο του 2016.

Ειδικότερα, στην παρουσίαση της εταιρείας που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο «Elysion», στη Νεάπολη Μυτιλήνης, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, Χαρά Ζλατάνη και Ιωάννης Ζλατάνης, έκαναν σαφές ότι πρόθεση της εταιρείας είναι να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχει για αεροπορικές συνδέσεις στην ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα τα νησιά.

Η εταιρεία ήδη έχει ισχυρή παρουσία στις αεροπορικές συνδέσεις των νησιών του βορείου Αιγαίου, η οποία ακολουθεί έντονα ανοδική πορεία, καθώς το επιβατικό κοινό τόσο της Λέσβου, όσο και των άλλων νησιών, δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στην «Astra Airlines».

Αυτή την περίοδο, η αεροπορική εταιρία συνδέει τη Μυτιλήνη με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τη Λήμνο με τη Θεσσαλονίκη και την Ικαρία, τη Χίο με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, την Σάμο με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Αύξηση πτήσεων
Οι πτήσεις της εταιρείας από Μυτιλήνη προς Αθήνα ξεκίνησαν τον Ιούλιο και η ανταπόκριση του επιβατικού κοινού είναι τέτοια που οδηγεί την «Astra» στην απόφαση να αυξήσει στην επόμενη θερινή σεζόν, τα δρομολόγια της, καθημερινά με δύο πτήσεις.

Στη γραμμή Μυτιλήνης - Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα (Δευτέρα, Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή). Από την άνοιξη του 2016 θα πραγματοποιούνται επτά δρομολόγια, ένα κάθε μέρα.

Η καθημερινή σύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θεσσαλονίκη είχε διακοπεί μετά τη μείωση των πτήσεων από τις εταιρείες «Aegean» και «Olympic» καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε ελαττωθεί κατά πολύ η επιβατική κίνηση. Η είσοδος της «Astra Airlines» στη γραμμή την προηγούμενη χρονιά, άλλαξε τα δεδομένα.

Στα μεσοπρόθεσμα σχέδια της εταιρίας, είναι να δημιουργήσει βάση στη Μυτιλήνη, όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα αεροσκάφος, το οποίο εκτός του ότι θα συνδέει τα νησιά του βορείου Αιγαίου μεταξύ τους, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρχει από το επιβατικό κοινό, πιθανότατα θα εκτελεί δρομολόγια και προς Θεσσαλονίκη.

Ο σχεδιασμός αυτός ταιριάζει στο προφίλ της εταιρείας, που έχει ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες αερομεταφορών στην ελληνική περιφέρεια κι όχι να ανταγωνιστεί ευθέως τον όμιλο της «Aegean».



Και με την Πόλη, αν...
Θετικά αντιμετωπίζεται και η προοπτική αεροπορικής σύνδεσης της Κωνσταντινούπολης με τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει υποστήριξη της γραμμής από τους τουριστικούς πράκτορες και τα ξενοδοχεία.

Η Χαρά Ζλατάνη εξήγησε ότι μια αντίστοιχη προσπάθεια που έγινε στη Χίο, εγκαταλείφθηκε διότι δεν είχε την αναγκαία υποστήριξη και οι Τούρκοι τουρίστες που φθάνουν στο νησί, μένουν πολύ λίγες μέρες, ενώ πολλοί είναι αυτοί που φεύγουν αυθημερόν.

Η κ. Ζλατάνη τόνισε πως πίσω από την επιχείρηση δεν υπάρχει κανένας μεγάλος επιχειρηματίας, ούτε κάποιος χρηματοδότης που δεν θέλει να φαίνεται. Δημιουργοί της είναι οι ίδιοι και επιλογή τους είναι να κάνει σταθερά βήματα ανάπτυξης. Με αυτό το μοντέλο κινήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι θα κινηθεί και τα επόμενα. Ο Ιωάννης Ζλατάνης τόνισε πως η «Astra» είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία εκφράστηκε με πολύ θερμό τρόπο για την εταιρεία. Ιδιαίτερες αναφορές έκανε στο χρόνο αναχώρησης των πτήσεων από την Μυτιλήνη, που είναι πολύ βολικός, στις προσιτές τιμές των εισιτηρίων και στην καλή εξυπηρέτηση που έχει σε όλες τις πτήσεις. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ότι η «Astra» συνδέει τα νησιά του βορείου Αιγαίου μεταξύ τους, και ζήτησε να γίνουν περισσότερες οι συνδέσεις αυτές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey