Παραγωγικό ήταν το Ελληνοτουρκικό φόρουμ

04/09/2015 - 23:38

Σειρά αποφάσεων λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του διήμερου Ελληνοτουρκικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και το Αϊβαλί.

Σειρά αποφάσεων λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του διήμερου Ελληνοτουρκικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και το Αϊβαλί.

Η σημαντικότερη εξ αυτών ήταν η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου μαζί με τον ΕΟΑΕΝ και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία θα εξετάσει τις δυνατότητες και θα σχεδιάσει και υλοποιήσει τέτοιες ενέργειες, όπως η κοινή συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο (πχ. ΙΤΒ, κλπ.). Επίσης συμφωνήθηκε η διοργάνωση της Εμπορικής - Τουριστικής και Πολιτιστικής Έκθεσης «Expo - Aegean» στο Δήμο του Karsiyaka της Τουρκίας, την άνοιξη του 2016.

Ακόμη συμφωνήθηκαν:
- Η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα την ελληνοτουρκική οικονομική συνεργασία στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ στη Ζάκυνθο από τις 9 -10 Οκτωβρίου 2015 από το Επιμελητήριο Ζακύνθου με την στήριξη του Δήμου Ζακύνθου.

- Η τουριστική αξιοποίηση των έργων υποδομής της ευρύτερης περιοχής Λέσβου - Αϊβαλιού, όπως η λειτουργία της πύλης εισόδου της Πέτρας, η έναρξη λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου του Αδραμυτίου, η ολοκλήρωση της νέας ταχείας οδικής σύνδεσης Κωνσταντινούπολης - Σμύρνης, το σχεδιαζόμενο άνοιγμα της νέας πύλης εισόδου Πλωμαρίου, η λειτουργία των δύο μαρίνων, της Μυτιλήνης και του Αϊβαλιού, οι οποίες ανήκουν στον ίδιο Όμιλο.

- Ετήσια φεστιβάλ αντικρινών πόλεων στο Αιγαίο.
- Ανταλλαγές - Κατασκηνώσεις νέων και εκμάθηση γλώσσας.
- Συνεργασία Δήμων παραλίων Τουρκίας με δήμους Αιγαίου για το Θέμα Πρόσφυγες - μη νόμιμους μετανάστες.

- Σύνδεση νησιών με τα παράλια της Τουρκίας όλο το χρόνο - Βελτίωση του ανταγωνισμού.
-Σύνδεση λιμανιού Πέτρας Δήμου Λέσβου με το απέναντι λιμάνι του Δήμου Κουτσούκουγιου Τουρκίας με πλοίο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey