FOLLOW US

Οικονομία

  • Ενθουσιασμένη με το νησί η ρωσική αποστολή

Μια δεκαμελής αποστολή από Ρώσους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες επισκέπτεται τη Λέσβο αυτές τις μέρες.

Μια δεκαμελής αποστολή από Ρώσους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες επισκέπτεται τη Λέσβο αυτές τις μέρες.

Το βράδυ της Πέμπτης η αποστολή συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή Λέσβου στο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου, όπου όλα τα μέλη της αποστολής μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη Λέσβο και τις ομορφιές της.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Σύμβουλος Α΄ της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα Βλαντιμίρ Μαιστρένκο, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Λέσβος συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός τόνισε ότι οι Ρώσοι τουρίστες είναι καλοδεχούμενοι στο νησί μας και έδωσε μεγάλη έμφαση στα αισθήματα φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.

Επίσης, ζήτησε από τους παριστάμενους δημοσιογράφους να τον ενημερώσουν, εκτός από τα πλεονεκτήματα και για τα μειονεκτήματα που διαπίστωσαν κατά την παραμονή τους στη Λέσβο. Με πολύ θερμά λόγια για το ρωσικό λαό και για τη φιλοξενία που θα βρουν στη Λέσβο οι Ρώσοι τουρίστες μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών, ταξιδιωτικών και ναυτιλιακών πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης.

Στόχος να έρθουν Ρώσοι
Τα μέλη της ρωσικής αποστολής δήλωσαν ενθουσιασμένα από την επίσκεψή τους στο νησί. Εξήγησαν ότι οι κλιματολογικές συνθήκες, η θάλασσα και το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών. Επίσης, τόνισαν ότι πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τους Ρώσους τουρίστες είναι οι εκκλησιές και τα μοναστήρια της Λέσβου.

Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, τα μέλη της ρωσικής αποστολής υπογράμμισαν πως η πλειοψηφία των Ρώσων δεν κάνει διακοπές σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία κάνει διακοπές σε μέσης κατηγορίας ξενοδοχεία και θέρετρα, όπως είναι αυτά που διαθέτει η Λέσβος.

Ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν για να προσελκυθούν Ρώσοι τουρίστες στη Λέσβο είναι το νησί να γίνει γνωστό στη Ρωσία. Σήμερα, η Λέσβος είναι ένα άγνωστο νησί για τους Ρώσους, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει για την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτεί προβολή και φυσικά την έκδοση εντύπων στη ρωσική γλώσσα.

Επίσης, τονίσθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση της Λέσβου με μεγάλες ρωσικές πόλεις, ώστε να είναι γρήγορη και εύκολη η πρόσβαση των τουριστών στο νησί.

Ο Σύμβουλος Α΄ της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα συνέδεσε την παρουσία της ρωσικής αποστολής στη Λέσβο με τη συμφωνία συνεργασίας που επέγραψαν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών κατά τη διάρκεια του Ιουνίου.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Intraway» Δημήτρης Κοκοσιούλης, που έχει αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου Λέσβου την τουριστική προβολή και στο πλαίσιο αυτής διοργάνωσε την έλευση της ρωσικής αποστολής, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με όλα τα στελέχη της δημοτικής αρχής στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει αναλάβει και υλοποιεί.


Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης δήλωσε στο «Ε» πως η δημοτική αρχή, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής, μέσα από το οποίο χρηματοδοτείται και η φιλοξενία της ρωσικής αποστολής, ήταν αναξιοποίητο.

Χάρη στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου, αναδείχθηκε ο ανάδοχος και ξεκίνησε η υλοποίησή του.

Μέρος του προγράμματος αυτού είναι η επίσκεψη της ρωσικής αποστολής στη Λέσβο και σύντομα αναμένεται να έρθει στο νησί και μια ανάλογη αποστολή από την Τουρκία. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η μελέτη που συντάχθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος, με αντικείμενο την ανάδειξη της Λέσβου σε επώνυμο τουριστικό προορισμό (Branding).

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, προβλέπεται η έκδοση τριών εντύπων, τα οποία θα μεταφραστούν σε τρεις γλώσσες το καθένα. Μία εξ αυτών θα είναι η Ρωσική. Παράλληλα, θα εκδοθούν χάρτες και θα δημιουργηθούν ενημερωτικά βίντεο μικρής διάρκειας για τα αξιοθέατα του νησιού.
Στους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής είναι σύντομα να φέρει στη Λέσβο τουριστικούς πράκτορες που θα έρθουν απευθείας σε επαφή με συναδέλφους τους και ξενοδόχους της Λέσβου, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμφωνίες συνεργασίας.

Ο κ. Αστυρακάκης υπογράμμισε πως πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του αντιδημάρχου Κώστα Κατσαρού και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου, καθώς χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ, το οποίο ως γνωστόν λήγει τέλος του 2015.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top