Ο Άλλος Δρόμος στην Καλλονή

11/06/2015 - 22:51

Ο Άλλος Δρόμος, συνεχίζει να οργανώνεται και να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή καταγραφής των τοπικών προβλημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο Άλλος Δρόμος, συνεχίζει να οργανώνεται και να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή καταγραφής των τοπικών προβλημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Την Τετάρτη 10 Ιουνίου συναντήθηκε η τοπική γραμματεία και το συντονιστικό της δημοτικής παράταξης στη δημοτική ενότητα Καλλονής και στη συνέχεια καταγράφηκαν από τα μέλη της παράταξης τα προβλήματα της περιοχής που χρονίζουν και αναδεικνύουν την έλλειψη ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε

1. Ζήτημα δημοκρατίας και επιλεκτικής δράσης προέδρων των τοπικών συμβουλίων. Υποβάθμιση στην ποιότητα θεμάτων προς συζήτηση.

2. Ζητάμε πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση του βιολογικού της περιοχής. Υπάρχουν αναφορές ότι λύματα καταλήγουν στη θάλασσα. Επίσης τι γίνεται με την αντικατάσταση ρολογιών συνδέσεων ύδρευσης που είναι σπασμένα και δεν καταγράφουν κατανάλωση και τα συνεχή προβλήματα υδροδότησης των Παρακοίλων

3. Ελλιπής δημοτικός φωτισμός στα χωριά

4. Η ακριβοπληρωμένη μελέτη σηματοδότησης και κυκλοφοριακής ρύθμισης δημιουργεί με την εφαρμογής της, περισσότερα προβλήματα. Ζητάμε διορθωτικές κινήσεις

5. Ως προς τον προγραμματισμό δράσεων- εκδηλώσεων πολιτισμού για το Λεσβιακό καλοκαίρι, υπάρχει η ανησυχία ότι η ΔΕ Καλλονής είναι συνολικά υποβαθμισμένη. Ζητάμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πλήρη και αναλυτική ενημέρωση

6. Ως προς το προσφυγικό, ζήτημα που αφορά όλη τη Λέσβο και αρχίζει και γίνεται έντονο και στη ΔΕ Καλλονής καταθέτουμε τα εξής:

Αιτούμαστε άμεσα και εντόνως την ενεργοποίηση κρατικών δομών ως προς την αντιμετώπιση του στο ζήτημα της πρόνοιας και προστασίας των ευάλωτων αυτών πληθυσμών. Οι εθελοντές, που επιτελούν σημαντικό έργο, έχουν φτάσει στα όρια τους. Καταδικάζουμε την υποκρισία ορισμένων που ενώ στήριξαν την υιοθέτηση προηγούμενων κυβερνητικών πολιτικών, στοχευμενων στην μείωση των κρατικών δομών πρόνοιας, σήμερα φτάνουν στο σημείο να ρωτάνε που είναι το κράτος, που οι ίδιοι φρόντιζαν να στηρίζουν την απόσυρση του. Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την μη ενημέρωση συμπολιτών μας και εσκεμμένα διαδίδουν δήθεν κινδύνους υγείας και ασφαλείας. Εντούτοις κατανοούμε ότι τα μεγάλα προβλήματα θέλουν λύσεις στη ρίζα τους και όχι διαχείριση και για αυτό θέτουμε επιτακτικά προς την κυβέρνηση τα ζητήματα των πολέμων στη Μέση Ανατολή και της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και των συνθηκών που την επισφραγίζουν (Δουβλίνο 1 και 2), τα οποία έχουν οδηγήσει την Ελλάδα και τη Λέσβο ειδικότερα στο να γίνει "αποθήκη βασανισμένων ψυχών".

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey