Τα οικονομικά αποτελέσματα της ΑΝΕΚ

Μείωση ζημιών το πρώτο τρίμηνο του έτους

28/05/2015 - 17:29

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα στον κλάδο χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά για το σύνολο του έτους.

Κύκλος Εργασιών Ομίλου: € 27,2 εκατ.

Σημαντική βελτίωση λειτουργικών αποτελεσμάτων

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2015 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ):

Το α’ τρίμηνο του 2015 ο Όμιλος της ΑΝΕΚ δραστηριοποιήθηκε με ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία σε γραμμές της Αδριατικής (Ανκόνα, Βενετία), της Κρήτης (Χανιά, Ηράκλειο), των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου παρουσίασαν σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα στον κλάδο χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου δεν είναι ενδεικτικά για το σύνολο του έτους.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της περιόδου διαμορφώθηκαν ως εξής:

Κύκλος Εργασιών

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου στο α’ τρίμηνο του 2015 ανήλθε σε ευρώ 27,2 εκατ. έναντι ευρώ 29,2 εκατ. με 6% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της Μητρικής ανήλθε σε ευρώ 23,7 εκατ. έναντι ευρώ 26,6 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2014.

Μικτά Αποτελέσματα

Τα ενοποιημένα μικτά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2015 ανήλθαν σε κέρδη € 1,5 εκατ. έναντι ζημιών € 3,1 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2014, ενώ για την Εταιρεία ανήλθαν σε κέρδη € 1,3 εκατ. έναντι ζημιών € 2,5 εκατ. Το κόστος πωληθέντων του Ομίλου παρουσίασε σημαντική μείωση σε σχέση με τη συγκρίσιμη περίοδο, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών των καυσίμων, και διαμορφώθηκε σε ευρώ 25,7 εκατ. από ευρώ 32,3 εκατ., ενώ σε επίπεδο Εταιρείας μειώθηκε σε ευρώ 22,5 εκατ. από ευρώ 29,1 εκατ.

EBITDA

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου για το α’ τρίμηνο του 2015 τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημιές ευρώ 1,2 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 6,2 εκατ., ενώ για τη Μητρική διαμορφώθηκαν σε ζημιές ευρώ 0,8 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 5,0 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2014.

Καθαρά αποτελέσματα

Τέλος, βελτιωμένα εμφανίζονται και τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για α’ τρίμηνο του 2015 τα οποία ανήλθαν σε ζημιές ευρώ 8,9 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 12,4 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2014, ενώ αντίστοιχα, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους της Μητρικής διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους ευρώ 8,4 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ 11,3 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο.

Η Διοίκηση του Ομίλου έχει προχωρήσει σε συμφωνία για εκναύλωση πλοίου σε εταιρεία του εξωτερικού κατά τη θερινή περίοδο, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία με τις δανείστριες τράπεζες σχετικά με την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της Μητρικής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey