Στη «Δόμηση» και φέτος οι ψεκασμοί

Στα μέσα του Ιούνη ο πρώτος ψεκασμός για το δάκο

28/05/2015 - 16:08

Ως τις 15 Ιουνίου αναμένεται να έχει ξεκινήσει ο πρώτος ψεκασμός για την αντιμετώπιση του δάκου.

Ως τις 15 Ιουνίου αναμένεται να έχει ξεκινήσει ο πρώτος ψεκασμός για την αντιμετώπιση του δάκου.

Η νομοθετική ρύθμιση που έκανε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λύνει τα χέρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας και έτσι με απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μετά τις 10 Ιουνίου μπορούν να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί ακόμη κι αν δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με το μειοδότη του φετινού προγράμματος δακοκτονίας.

Φέτος υπήρξε μόνο μια προσφορά στο διαγωνισμό για τη δακοκτονία στη Λέσβο, από την εταιρεία «Δόμηση».

Χθες ανοίχτηκε ο φάκελος της τεχνικής και της οικονομικής προσφοράς. Σήμερα Πέμπτη το θέμα θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία θα αναδείξει την εταιρεία ως μειοδότη, ανέφερε στο «Ε» ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Γιώργος Λαγουτάρης.

Στη συνέχεια θα κληθεί η εταιρεία να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Ο νόμος της δίνει χρονικό περιθώριο 20 ημερών να προσκομίσει τα δικαιολογητικά. Φυσικά μπορεί η εταιρεία να μην εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή της και να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πολύ νωρίτερα.

Ακολούθως ο φάκελος του διαγωνισμού θα διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο επίσης έχει τη δυνατότητα μέσα σε 20 ημέρες να ολοκληρώσει τον προσυμβατικό έλεγχο που κάνει.

Ευτυχώς υπάρχει ρύθμιση
Στην περίπτωση που εξαντλούνταν αυτές οι προθεσμίες ο πρώτος ψεκασμός θα πραγματοποιούνταν στα μέσα του Ιουλίου.

Όμως, όπως αναφέραμε παραπάνω, η νομοθετική ρύθμιση που έγινε, δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια να προχωρήσει στην έναρξη της δακοκτονίας από τις 10 Ιουνίου, αναθέτοντας τις εργασίες στο μειοδότη, εφόσον δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση μέχρι τότε.

Όμως εκτός από αυτό υπάρχει κι άλλο ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί. Είναι η πρόσληψη των γεωπόνων τομεαρχών και των εργατών που θα τοποθετήσουν τις παγίδες. Η κατανομή του προσωπικού δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, όμως αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα.

Σε περίπτωση που οι προσλήψεις αυτές δεν έχουν γίνει ως τις 10 Ιουνίου οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν υπό την επίβλεψη των γεωπόνων της υπηρεσίας.

Αν δεν παρουσιαστεί άλλο πρόβλημα, φέτος θα είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα ξεκινήσουν έγκαιρα οι ψεκασμοί κατά του δάκου.

Εξάλλου άμεσα αναμένονται και οι πιστώσεις για την εξόφληση του προγράμματος δακοκτονίας του 2014.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey