Ανοίγει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Προκηρύσσονται 50.000 θέσεις

11/02/2015 - 15:45

Πολύ σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η προκήρυξη για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο είχε «παγώσει» μετά την προκήρυξη των εκλογών στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Πολύ σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η προκήρυξη για το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο είχε «παγώσει» μετά την προκήρυξη των εκλογών στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Μέσω του Προγράμματος αυτού, αναμένεται να προσληφθούν 50.000 άνεργοι σε διάφορους φορείς του Δημοσίου, για να καλύψουν τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες.

Η προκήρυξη αναμένεται σα μάννα εξ ουρανού από εκατοντάδες ανέργους της Λέσβου που τα τελευταία χρόνια αποκτούν εισόδημα και εργασιακή εμπειρία μόνο από τέτοια προγράμματα.

Με την ανακοίνωση της προκήρυξης, θα ορίζονται αναλυτικά οι διαδικασίες και οι προθεσμίες για την υποβολή από τους ενδιαφερομένους των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Ήδη με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει ανακοινωθεί ο νέος αναθεωρημένος πίνακας φορέων που θα συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού της παροχής κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με τον πίνακα αυτό, δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό μέσω του θεσμού αυτού θα έχουν 238 δήμοι από όλη τη χώρα, καθώς και 10 περιφερειακές ενότητες από κάποιες περιφέρειες.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας έχουν όσοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
α) Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα τού ΟΑΕΔ που είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.
β) Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ που είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
γ) Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ.
δ) Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ (για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα).
ε) Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων τού ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Η διάρκεια απασχόλησης είναι στους περισσότερους φορείς πέντε μήνες, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να ανέλθει και σε έξι μήνες.

Είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί ο χρόνος απασχόλησης, αλλά και οι αμοιβές που δίνονται μέσα από το Πρόγραμμα, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη κάλυψη των αναγκών των δημόσιων υπηρεσιών και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και για να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey