Σειρά επαφών Μυρσινιά στην Κωνσταντινούπολη

30/01/2015 - 15:24

Χρήσιμη και εποικοδομητική ήταν η παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλη Μυρσινιά, και του μέλους τού Δ.Σ. Μυρτώς Τατά στην τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ 2015, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Χρήσιμη και εποικοδομητική ήταν η παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλη Μυρσινιά, και του μέλους τού Δ.Σ. Μυρτώς Τατά στην τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ 2015, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης με τη συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Γιώργου Κατρακάζου και στελεχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων συμφωνήθηκε να γίνεται τακτική διανομή από το Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης, μέσω της εβδομαδιαίας εφημερίδας του προς τα 340.000 μέλη του-επιχειρήσεις, των νέων, των δραστηριοτήτων και του προωθητικού υλικού του Επιμελητηρίου Λέσβου, αρχής γενομένης από την τουριστική παρουσίαση των νησιών του Νομού Λέσβου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προβολής, από το οποίο μπορεί να ωφεληθεί όχι μόνο η Λέσβος και η Λήμνος, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος και οι οικονομίες και των άλλων νησιών που υπάγονται στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα, εξασφαλίσθηκε η υποστήριξη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης στο σχέδιο προώθησης του εκπαιδευτικού τουρισμού στη Λέσβο από την Κωνσταντινούπολη. Από την τουρκική πλευρά, εκφράστηκε επίσης ανοιχτά η διάθεση στενής συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, που ανήκει στο Επιμελητήριο της πόλης, και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια των επαφών με επιχειρηματίες της Κωνσταντινούπολης και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο κ. Μυρσινιάς και η κ. Τατά έθεσαν το ζήτημα των προβλημάτων στην εισαγωγή βασικών προϊόντων της Λέσβου και της Λήμνου (ούζο, τυροκομικά, ελαιόλαδο κ.λπ.) στην τουρκική αγορά. Επ’ αυτού, υπήρξε σαφής δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι θα σταθούν δίπλα μας στην προσπάθεια να αρθούν τα προβλήματα και οι περιορισμοί αυτοί.

Επίσης έγιναν συναντήσεις με στελέχη τουρκικών ναυτιλιακών εταιρειών, ώστε να προωθηθούν επιπλέον συνδέσεις μεταξύ της Λέσβου και της Λήμνου και τουρκικών λιμανιών.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν επαφές με στελέχη τουρκικής αεροπορικής εταιρείας, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με τη Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey