Παρέμβαση Παπαδημούλη για το μειωμένο Φ.Π.Α. των νησιών

26/11/2014 - 14:47

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για το θέμα του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για το θέμα του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει πως ασκούνται πιέσεις από την Τρόικα προς τη χώρα μας να προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας και την επιβολή ενιαίου συντελεστή σε όλη τη χώρα.

Επίσης, ασκώντας κριτική στα «πειράματα» «οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει η Τρόικα στην εφαρμογή τού Φ.Π.Α. στην Ελλάδα», τα οποία «όχι μόνο δεν έχουν οδηγήσει σε αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά έχουν επιβαρύνει το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών», ζητά από την Κομισιόν να τον ενημερώσει για τα συμπεράσματα της αξιολόγησης του συστήματος Φ.Π.Α., καθώς επίσης «ποιες είναι οι “μεταρρυθμίσεις” στο καθεστώς τού Φ.Π.Α. που θα υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Κομισιόν ποια είναι η θέση της «στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στο καθεστώς Φ.Π.Α.», αλλά και κατά πόσο έχει «προτείνει... τη διεύρυνση του αριθμού των αγαθών που φορολογούνται με τον υψηλό συντελεστή Φ.Π.Α. και την κατάργηση του χαμηλού Φ.Π.Α. στα νησιά».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey