Γεύση και αισθητική υψηλής ποιότητας

Liqueur Castanelli από κάστανο

07/11/2014 - 14:57

Λικέρ κάστανο, με το όνομα του Liqueur Castanelli, είναι το νέο προϊόν που παράγει και διαθέτει στην αγορά η ποτοποιία Πλωμαρίου Δημητρίου Γιαννατσή. Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του προϊόντος θα γίνει την Κυριακή στη Γιορτή του Κάστανου που πραγματοποιείται στην Αγιάσο.

Λικέρ κάστανο, με το όνομα του Liqueur Castanelli, είναι το νέο προϊόν που παράγει και διαθέτει στην αγορά η ποτοποιία Πλωμαρίου Δημητρίου Γιαννατσή. Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του προϊόντος θα γίνει την Κυριακή στη Γιορτή του Κάστανου που πραγματοποιείται στην Αγιάσο.

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το προϊόν τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, που παράγεται και συσκευάζεται στο Πλωμάρι αξιοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες (ούζο Πλωμαρίου, κάστανα και καστανόμελο από την Αγιάσο).

Είναι προσεγμένο ως την τελευταία του λεπτομέρεια, για αυτό ξεχωρίζει για τα γευστικά του χαρακτηριστικά, αλλά και για τη συσκευασία του.

«Δυνατό σώμα…»
Το μέλι κάστανου δίνει δυνατό σώμα στο Liqueur Castanelli και μειώνει τη σπιρτάδα του ούζου Πλωμαρίου, ενώ τα κάστανα Αγιάσου τονίζουν τα γήινα αρώματα και γεύσεις. Στην πρώτη δοκιμή ξεχωρίζει το άρωμα του γλυκάνισου, χαρακτηριστικό στοιχείο του ούζου Πλωμαρίου, και στη συνέχεια αναδύονται αρώματα κανέλλας, πιπερόριζας και ξύλου.

Ο ιδιοκτήτης της ποτοποιίας Γιαννατσή, Μανώλης Συρέλλης, δηλώνει στο «Ε» πως το προϊόν που διατίθεται στην αγορά, είναι εσοδείας τού 2013. Η διαδικασία παραγωγής του ξεκίνησε το χειμώνα τού 2013 με την αγορά μιας μεγάλης ποσότητας κάστανου από την Αγιάσο και καστανόμελου.

Κάθε χρόνο, στη συσκευασία του προϊόντος θα τονίζεται το έτος παραγωγής του. «Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί θα υπάρχουν μικρές γευστικές διαφοροποιήσεις, όπως συμβαίνει σε κάθε καλό κρασί», επισημαίνει ο κ. Συρέλλης.

Ο ίδιος θα μας πει: «Δημιουργήσαμε ένα προϊόν που δεν προέρχεται από την παράδοση της Λέσβου, επειδή θέλαμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τοπικά προϊόντα από τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν να παραχθούν πρωτότυπα προϊόντα υψηλής ποιότητας».

Διαδικασία
Το καστανόμελο παράγεται την άνοιξη κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας της καστανιάς και έχει σκούρο χρώμα, όπως το μέλι που παράγεται από άνθη κωνοφόρων δέντρων.
Τα κάστανα χαράχθηκαν, ψήθηκαν και στη συνέχεια καθαρίστηκαν ένα προς ένα. Η ψίχα του κάστανου βαπτίστηκε σε ούζο Πλωμαρίου και τελευταίο προστέθηκε το μέλι. Αμέσως μετά, έγινε η απόσταξή του.

Πιθανότατα είναι το μόνο λικέρ που παράγεται με απόσταξη στην Ελλάδα. Το τελικό προϊόν τοποθετήθηκε σε δεξαμενή για να ηρεμήσει και πριν τυποποιηθεί, φιλτραρίστηκε, αποκτώντας έτσι ένα λαμπερό μελί και καστανό χρώμα.

Το Liqueur Castanelli τις επόμενες ημέρες θα διατίθεται στην αγορά σε συσκευασίες των 500 ml, των 200 ml και των 40 ml.

Η πρωτότυπη φιάλη του εισάγεται απευθείας από την Ιταλία και θυμίζει το σχήμα του κάστανου. Το πώμα του κατασκευάζεται από φυσικό φελλό που εισάγεται από την Πορτογαλία και η κεφαλή από ξύλο ελιάς από τους ελαιώνες της Λέσβου.

Στην ετικέτα του ξεχωρίζει ένα σκίτσο που παραπέμπει στον ορεινό όγκο του Ολύμπου, την αρχιτεκτονική της Αγιάσου και τον καστανιώνα.

Το όνομά του παραπέμπει σαφώς στη Λέσβο, όπου συναντάμε πολύ συχνά την υποκοριστική κατάληξη -έλλι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey