Υπουργική δέσμευση για τρίτη πύλη εισόδου στη νησί, στο Πλωμάρι

Άνοιξε επισήμως η πύλη της Πέτρας

16/09/2014 - 13:52

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία εκατοντάδων πολιτών της περιοχής, αλλά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία εκατοντάδων πολιτών της περιοχής, αλλά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Σωτήρης Ζαμτράκης, αφού απένειμε τα εύσημα σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού εγχειρήματος και τίμησαν με την παρουσία τους την όλη εκδήλωση στο λιμάνι της Πέτρας, εγκαινίασε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τη δεύτερη πύλη εισόδου για το νησί της Λέσβου! Παρόντες εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Παρόντες ήταν και οι βουλευτές Νίκος Σηφουνάκης και Τέρενς Κουίκ, οι οποίοι στις δηλώσεις τους τόνισαν τις αναπτυξιακές προοπτικές που δίνει για το νησί αυτή η νέα πύλη, αλλά και τις δυσκολίες που υπήρξαν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα…

Ευχαριστώντας θερμά τον πολύ -η αλήθεια είναι- κόσμο που παρευρέθηκε αυθόρμητα στα εγκαίνια μίας νέας πραγματικότητας για τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Σωτήρης Ζαμτράκης, τόνισε στη σύντομη ομιλία του πως «η πύλη εισόδου αποτέλεσε διακαή πόθο όλων και σύντομα θα αποδειχθεί πως θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας στην κατεύθυνση προσέλκυσης τουριστών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου στάθηκε στην καθοριστική συμβολή του υπουργού Δικαιοσύνης, ειδικά στα τελευταία στάδια της εξέλιξης του έργου, δίνοντάς του στη συνέχεια το λόγο για να απευθύνει και εκείνος με τη σειρά του το δικό του μήνυμα.

«Ομοψυχία» και… απολογισμός
Ο ίδιος, διατυπώνοντας ένα λόγο που εμπεριείχε και έναν απολογιστικό χαρακτήρα για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ειδικά την τελευταία διετία στη Λέσβο, τόνισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολύ κόπο για την υλοποίηση του έργου της πύλης εισόδου. Καταλήγοντας, υποστήριξε πως η δημιουργία της πύλης στην Πέτρα «θα ωφελήσει όχι μόνο τη βορειοδυτική Λέσβο, αλλά και ολόκληρο το νησί». Απευθύνοντας δε ευχαριστίες ανεξαιρέτως σε όλους όσοι κατά τη γνώμη του βοήθησαν για τη δημιουργία και τη λειτουργία της πύλης, ξεχώρισε τον ομογενή επιχειρηματία Αναστάσιο Νικολαΐδη, που συνέδραμε οικονομικά, αλλά και τον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κώστα Κορδώνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον «πόλεμο» που είπε πως βίωσε, στην προσπάθεια να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη λειτουργία της πύλης.

Ο χαιρετισμός του κ. Αθανασίου εμπεριείχε και ένα μήνυμα ενότητας, αναφερόμενος στην πολύτιμη συνεισφορά του Νίκου Σηφουνάκη στην όλη υπόθεση, αλλά και μία δέσμευση: για την υλοποίηση αντίστοιχης πύλης εισόδου και στο Πλωμάρι.

«Πολύ σύντομα θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία δημιουργίας αντίστοιχης πύλης εισόδου και στο Πλωμάρι. Θέλω με την ευκαιρία να τονίσω πως αν είμαστε ενωμένοι οι Λέσβιοι και αποβάλουμε την εσωστρέφεια και τη μικροψυχία και περιορίσουμε το “υπερεγώ” μας, τότε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά και να κάνουμε τον τόπο μας πρότυπο ανάπτυξης. Αυτό είναι το δικό μου όραμα».

Ευχαριστίες και προοπτικές…
Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, λέγοντας πως η δική του συνδρομή έγκειτο σε ό,τι είχε να κάνει καθαρά με τις τελωνειακές υπηρεσίες της νέας πύλης, αρκούμενος στο να εκφράσει τις θετικές εντυπώσεις που αποκομίζει από τη Λέσβο.

Στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που δίνει η νέα πύλη της Πέτρας, στάθηκε και ο βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης στη δική του σύντομη ομιλία, αναφερόμενος με μία σειρά από παραδείγματα στις γραφειοκρατικές δυσκολίες που συχνά λαμβάνουν αδιανόητες εκτάσεις και παρεμποδίζουν την προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων.

Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στο συνάδελφό του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Τέρενς Κουίκ, που είπε πως η δική του συνδρομή ήταν απλά η προώθηση των αιτημάτων της λεσβιακής κοινωνίας, με τη μορφή ερωτήσεων από μέρους του, στη Βουλή.

Ευχαριστίες απηύθυνε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, Θράσος Καλογρίδης, καλώντας στο βήμα και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αδραμυττίου, Ισμαήλ Αϊνούρ, που σχολίασε και αυτός με τη σειρά του τη σημασία της διασύνδεσης που επιτυγχάνεται μεταξύ των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας, μέσω της πύλης της Πέτρας.

Με το κόψιμο της… κορδέλας που σήμανε και τυπικά τη μετάβαση σε μία νέα εποχή για την Πέτρα και κατ’ επέκταση για όλο το νησί, οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Λιμενικού Ταμείου της Λέσβου περιηγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Γιάννης Ζερδελής:

«Θέλει κι άλλα…»

«Υπάρχει ανάγκη να υπάρξουν και παράλληλες ενέργειες για να αποδώσει το έργο της πύλης στην Πέτρα», σημείωσε ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής, ο οποίος δεν παρέστη στα εγκαίνια λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Σημειώνει χαρακτηριστικά σε χθεσινή του δήλωση: «Η δημιουργία της είναι κατ’ αρχήν μια θετική ενέργεια. Από μόνη της, όμως, δεν εξασφαλίζει οφέλη για την ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Λέσβου, αν δε συνοδευτεί με μια σειρά από παράλληλες ενέργειες, μια απ’ τις οποίες είναι η μόνιμη στελέχωσή της με προσωπικό και η δημιουργία ευρύτερων υποδομών στην περιοχή».

Και ο κ. Ζερδελής κατέληξε: «Εμείς απ’ τη πλευρά μας θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής μας παρουσίας να αναδείξουμε τα ζητήματα αυτά, ώστε η λειτουργία της νέας πύλης να αποβεί σε όφελος της ευρύτερης περιοχής».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey