Χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί και εργάτες στο Δήμο Λέσβου

15 εποχικοί στην πυρασφάλεια

04/07/2014 - 23:36

Συνολικά 15 διμηνίτες πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Λέσβου στον τομέα της πολιτικής προστασίας και πιο συγκεκριμένα για παρεμβάσεις πυρασφάλειας.

Συνολικά 15 διμηνίτες πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Λέσβου στον τομέα της πολιτικής προστασίας και πιο συγκεκριμένα για παρεμβάσεις πυρασφάλειας. Οι προσλήψεις, που αναμένεται άμεσα να εγκριθούν απ’ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, θα γίνουν σε δύο περιόδους και αφορούν χειριστές μηχανημάτων, οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων και εργάτες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ των επειγόντων θεμάτων που εξετάστηκαν, ήταν και η πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την πυρασφάλεια. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Βατός, μνημονεύοντας σχετικές εγκυκλίους και έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το γεγονός ότι ήδη έχει ξεκινήσει η περίοδος της πυροπροστασίας, υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη στο Δήμο Λέσβου για χειριστές μηχανημάτων, καθώς και οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων για την κάλυψη των αναγκών των συνεργείων πολιτικής προστασίας, δεδομένου ότι το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό είναι τελείως ανεπαρκές για να καλύψει τις εποχικές αυτές ανάγκες.

Όπως σημείωσε, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει στους δήμους τη δυνατότητα απασχόλησης εποχικού προσωπικού με διάρκεια σύμβασης ως δύο μηνών, ενώ υπάρχουν στο Δήμο Λέσβου και διαθέσιμοι πόροι από την πίστωση της πολιτικής προστασίας για το έτος 2014 για την πληρωμή τους.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προσληφθεί εποχικό προσωπικό για τον τομέα της πυρασφάλειας και πιο συγκεκριμένα για το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος να απασχοληθούν τρεις χειριστές μηχανημάτων, τρεις οδηγοί πυροσβεστικών οχημάτων ή εναλλακτικά εργάτες και τρεις εργάτες. Για τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο, ομοίως τρεις χειριστές μηχανημάτων και τρεις οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων ή εναλλακτικά εργάτες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey