Ξεκίνησαν οι πτήσεις για Βόλο, σήμερα το πρώτο ταξίδι τού καταμαράν

Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια...

03/07/2014 - 15:31

Συνέπεσαν χρονικά η έναρξη των δρομολογίων τού καταμαράν «Nazlı Jale» προς Αϊβαλί και Σμύρνη και των αεροπορικών δρομολογίων τής Sky Express προς Βόλο.

Συνέπεσαν χρονικά η έναρξη των δρομολογίων τού καταμαράν «Nazlı Jale» προς Αϊβαλί και Σμύρνη και των αεροπορικών δρομολογίων τής Sky Express προς Βόλο. Οι νέες συνδέσεις της Λέσβου δημιουργούν βάσιμες ελπίδες για ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και για νέους δρόμους ανάπτυξης εμπορικών συναλλαγών.

Χθες αργά το απόγευμα αναμενόταν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στο καταμαράν «Nazlı Jale» από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και σήμερα Πέμπτη ήταν προγραμματισμένο να κάνει το πρώτο του δρομολόγιο προς το Αϊβαλί. Το πλοίο έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης λίγο μετά τις 10 το πρωί και έδεσε στον περίκλειστο χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης.
Ο έλεγχος αφορά σε ζητήματα ασφαλείας και εκπαίδευσης του προσωπικού του. Δηλαδή εξεταζόταν κατά πόσον τα σωστικά μέσα που διαθέτει το πλοίο είναι επαρκή για τη διάσωση των επιβατών του, αλλά και αν το προσωπικό του πλοίου γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στην περίπτωση κινδύνου. Όπως για παράδειγμα τι θα πρέπει να κάνει εάν ένας επιβάτης πέσει στη θάλασσα.

Το πρόγραμμα των δρομολογίων του πλοίου αναμένεται να γίνει γνωστό, όμως κατά πάσα πιθανότητα σε πρώτη φάση θα εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα προς Αϊβαλί και ένα προς Σμύρνη. Το ταξίδι προς το Αϊβαλί θα διαρκεί μισή ώρα και το ταξίδι προς τη Σμύρνη θα διαρκεί δύο ώρες. Το κόστος του εισιτηρίου για τη διαδρομή προς Αϊβαλί θα είναι 20 ευρώ και για τη διαδρομή προς Σμύρνη 55 ευρώ.

Το πλοίο έχει μήκος 33,9 μέτρα και πλάτος 9,4 μέτρα, το βύθισμά του είναι 1,4 μ.. Το έτος κατασκευής του είναι το 1986. Όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες, το πλοίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 250 επιβάτες.

Πρώτη πτήση για Βόλο

 

Αεροσκάφος τελευταίας τεχνολογίας, τύπου ATR, 46 θέσεων, που κατασκευάζεται από την Airbus, είναι αυτό που από χθες χρησιμοποιεί η Sky Express για να συνδέσει τη Μυτιλήνη με το Βόλο

Επίσης χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση τής Sky Express από Μυτιλήνη προς Βόλο, με αεροσκάφος τύπου ATR, 46 θέσεων, που κατασκευάζεται από την Airbus. Πρόκειται για αεροσκάφος τελευταίας τεχνολογίας.

Το αεροσκάφος αναχώρησε από τη Μυτιλήνη στις 11 το πρωί και έφτασε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στις 12:15. Εκεί το υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές του Βόλου, ενώ μια σύντομη τελετή υποδοχής έγινε στο γραφείο του αερολιμενάρχη της Νέας Αγχιάλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο νυν δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτικιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Δορωθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τέλης Μπαζάνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βόλου, Γεώργιος Ζαφείρης, και ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης. Από τη Μυτιλήνη, στο Βόλο επρόκειτο να μεταβούν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θράσος Καλογρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης, το στέλεχος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Πάνος Πίτσιος, ο υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφόρησης Τουριστών του Δήμου Λέσβου, Γιώργος Καλλονιάτης, και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών, Ναυτιλιακών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης.
Τη Sky Express εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Αγαμέμνων Κικεράκης.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey