Από τη γενική συνέλευση της ΝΕΛ

«Πράσινο» στην αύξηση κεφαλαίου

26/06/2014 - 16:29

Χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΝΕΛ, αποφασίστηκε να προχωρήσει η εταιρεία στην αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με την εισήγηση του Δ.Σ..

Χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΝΕΛ, αποφασίστηκε να προχωρήσει η εταιρεία στην αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με την εισήγηση του Δ.Σ.. Στόχος τής ΝΕΛ είναι να αντλήσει 19,16 εκατ. ευρώ που θα της δώσουν τη δυνατότητα να λειτουργήσει απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια.

Η απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου ουσιαστικά θα υλοποιηθεί από την Altana Navigation Ltd, που ελέγχεται από την Ευαγγελία Μαρτίνου.

Η απόφαση λήφθηκε παρ’ ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η συμφωνία εξυγίανσης από την Τράπεζα Πειραιώς, κι ιδιαίτερα ο όρος που προβλέπει πως οι μετοχές Ercolana Holdings Ltd, που ελέγχεται από το Γεώργιο Ζέρδιλα, και ISFI Square Fund Ltd, που ελέγχεται από τον Αναστάσιο Οικονόμου, θα μεταβιβαστούν στην Altana Navigation Ltd.

Η ενέργεια αυτή δείχνει την αποφασιστικότητα της διοίκησης της ΝΕΛ να κρατήσει ζωντανή την εταιρεία και τον όμιλο, αλλά και την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την αντιπαράθεση με την Τράπεζα Πειραιώς. Επιπρόσθετα, η απόφαση της συνέλευσης ενισχύει τη θέση τής ΝΕΛ έναντι της Τράπεζας στη νέα δικαστική διαμάχη τους.

Το επόμενο επεισόδιο στη δικαστική αντιπαράθεση θα παιχτεί την Παρασκευή 4 Ιουλίου, στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνει η εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τής ΝΕΛ.

Η πλευρά τής ΝΕΛ είναι βέβαιο πως στο δικαστήριο θα ισχυριστεί ότι η ίδια έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να υλοποιήσει τη συμφωνία εξυγίανσης και θα προσπαθήσει να δείξει ότι από τη στάση των μελών τού Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς ζημιώνεται η ΝΕΛ, οι εργαζόμενοι του ομίλου, η Τράπεζα Πειραιώς, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και φυσικά το Ελληνικό Δημόσιο.

Η απολογία τής ΝΕΛ
Δέκα ημέρες αργότερα, στις 14 Ιουλίου, η ΝΕΛ θα πρέπει να απολογηθεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τις ματαιώσεις και τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων της. Η εταιρεία είχε κληθεί να απολογηθεί χθες, ωστόσο ζήτησε και πήρε αναβολή έως τις 14 του μήνα, καθώς την ίδια ώρα που ήταν προγραμματισμένη η γενική συνέλευση, είχε προσδιοριστεί και η ώρα απολογίας της.

Η κλήση της εταιρείας σε απολογία έγινε από το γενικό γραμματέα Νίκο Ζωίδη, μετά από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χίου τής Ν.Δ., Σταμάτης Κάρμαντζης, διαμαρτυρόμενος για τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού.

Η ΝΕΛ αναμένεται να αναγνωρίσει τα προβλήματα και να τα αποδώσει στην κακή οικονομική κατάσταση στην οποία την έχει καταδικάσει η τακτική της Τράπεζας Πειραιώς.

Το πιθανότερο είναι πως το θέμα θα κλείσει με την επιβολή χρηματικού προστίμου στην εταιρεία. Με ανάλογο τρόπο έχουν αντιμετωπιστεί και άλλα τέτοια προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey