Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο διαγωνισμός για τη δακοκτονία

Προσλήψεις 66 ατόμων

23/05/2014 - 22:01

Στην πρόσληψη 66 εργαζόμενων στο φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Λέσβο προχωράει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στην πρόσληψη 66 εργαζόμενων στο φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Λέσβο προχωράει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Τη Δευτέρα, δηλαδή μετά το τέλος των εκλογών, θα δοθεί στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, όπως ανέφερε στο «Ε» χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης.

Το προσωπικό που θα προσλάβει η Περιφέρεια, θα είναι γεωπόνοι που θα έχουν το ρόλο του επόπτη στο πρόγραμμα της δακοκτονίας, παγιδοθέτες οι οποίοι θα συλλέγουν τα στοιχεία από τις παγίδες για την εξέλιξη του πληθυσμού του δάκου και οι αποθηκάριοι που θα διαχειρίζονται τα εντομοκτόνα και τα άλλα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στη δακοκτονία.

Οι αρχιεργάτες και οι ψεκαστές θα προσληφθούν από τον εργολάβο που θα διενεργήσει τους ψεκασμούς σε όλη τη Λέσβο.

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη δέσμευση 150.000 ευρώ που θα δαπανηθούν για τις αμοιβές των παραπάνω εργαζομένων. Το ποσό αυτό θα πληρωθεί από τους πόρους που ήδη έχουν δοθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη δακοκτονία.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, ώστε να ξεκινήσει η καταπολέμηση του δάκου στον ελαιώνα της Λέσβου εγκαίρως.

Η πρόσληψη του μικρού αριθμού εργαζομένων που θα απασχοληθούν από την Περιφέρεια, είναι ουσιαστικά το τελευταίο στάδιο πριν ξεκινήσει η δακοκτονία. Θυμίζουμε πως ήδη έχει γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου στην εταιρεία που θα κάνει τους ψεκασμούς. Επίσης στη διάθεση της Περιφέρειας βρίσκονται τα εντονομοκτόνα που θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του δάκου.

Μετά το περσινό πανελλαδικό κάζο, τα συναρμόδια υπουργεία κίνησαν γρήγορα τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας. Έτσι, φέτος, όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει εγκαίρως η προσπάθεια περιορισμού του βασικού εχθρού της ελιάς.

Εκτιμώντας την ως τώρα πορεία του έργου, ο πρώτος καθολικός ψεκασμός αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Ιουνίου, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γεωπόνων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey