35η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις στο επίκεντρο

23/04/2014 - 14:53

Στη διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2014» που θα γίνει στο Metropolitan Expo από τις 2 ως τις 6 Ιουνίου, θα πάρει μέρος ο ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων) με απόφαση της γενικής συνέλευσης του, προκειμένου να προβληθούν τα χαρακτηριστικά και μοναδικά νησιωτικά προϊόντα σε μια από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές εκθέσεις παγκοσμίως.

Στη διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2014» που θα γίνει στο Metropolitan Expo από τις 2 ως τις 6 Ιουνίου, θα πάρει μέρος ο ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων) με απόφαση της γενικής συνέλευσης του, προκειμένου να προβληθούν τα χαρακτηριστικά και μοναδικά νησιωτικά προϊόντα σε μια από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές εκθέσεις παγκοσμίως. Επίσης αποφασίσθηκε η επόμενη γενική συνέλευση να πραγματοποιηθεί στην Ύδρα, τον Σεπτέμβριο του 2014, σε συνεργασία με την Ένωση Μικρών Νησιωτικών Δήμων Ελλάδος και το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εξεταστούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες των τριών νησιωτικών φορέων.

Στη συνέλευση του ΕΟΑΕΝ που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στα νησιά. Στην εισήγηση του, ο σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος ε.α. Αντώνης Πιτσουλάκης ανέφερε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το Υπουργείο, ενώ το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΑΕΝ Δημήτρης Μαρκομιχάλης παρουσίασε την μελέτη του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών για την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας. Από τους συνέδρους προτάθηκε να διεκδικήσει η Ελλάδα από την Ε.Ε., τη σύσταση ενός νέου διαρθρωτικού ταμείου για την νησιωτική πολιτική και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, την επίσπευση των διαδικασιών λειτουργίας υδατοδρομίων στα νησιά, την σύσταση ανεξάρτητης αρχής για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και την συμμετοχή του ΕΟΑΕΝ στο Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών).

Ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, Θράσος Καλογρίδης, επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η επιχειρηματική δραστηριότητα στις νησιωτικές περιοχές και τόνισε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για να ξεπεραστούν όσο γίνεται πιο ανώδυνα οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα νησιά, όπως επιβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, μίλησε για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στα νησιά. Επίσης εκτενής συζήτηση έγινε για τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού της κρουαζιέρας. Μεταξύ άλλων προτάθηκε η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύου λιμανιών κρουαζιέρας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey