Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Σημαντική συνάντηση εργασίας στην Άγκυρα

11/04/2014 - 23:08

Συνάντηση εργασίας για θέματα τουρισμού πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα τη Δευτέρα, στο Μέγαρο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης.

Συνάντηση εργασίας για θέματα τουρισμού πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα τη Δευτέρα, στο Μέγαρο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης, όπου την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης. Κατά τη διάρκειά της διαπιστώθηκε πως υπάρχει έδαφος για την ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τις αναπτυσσόμενες οικονομικά περιοχές της Τουρκίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Γιαννάκης τόνισε την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα διεύρυνσης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα προώθησης στη διεθνή αγορά κοινών τουριστικών πακέτων που θα απευθύνονται σε πολίτες άλλων χωρών, π.χ. Ρώσους.

Επίσης υπογράμμισε τις δυνατότητες ανάπτυξης τουριστικής συνεργασίας που δίνει το πυκνό δίκτυο των αεροδρομίων της περιοχής του Βορείου Αιγαίου (Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας) και της απέναντι ακτής (Σμύρνης, νέου αεροδρομίου Αδραμυττίου).

Την αποστολή πλαισίωναν ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χίου Δημήτρης Κιτριλάκης και το στέλεχος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Γιώργος Κουλαγίνης.

Από την τουρκική πλευρά συμμετείχαν ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης και οικοδεσπότης Nurettin Özdebir, ο διευθυντής του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας Onur Gözet και το διευθυντικό στέλεχος της TÜRSAΒ (Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας) Ercan Durmuş. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις Νομαρχίες Άγκυρας, Σαμψούντας, Τραπεζούντας, Κασταμονής, Τσόρουμ, Τοκάτης, Αμάσειας και Καισάρειας.

Αυτές οι περιοχές μαζί με κάποιες άλλες, όπως η Προύσα, το Ικόνιο και το Γκαζιαντέπ, είναι οι περιοχές στις οποίες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει θέσει ως στόχο να έχει παρουσία, με βάση και τις συμβουλές και πληροφορίες που έλαβε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Άγκυρα.

Συμμετοχές
Την εκδήλωση παρακολούθησαν 40 μεγάλα τουριστικά γραφεία της Τουρκίας και εκπρόσωποι των εταιρειών Turkish Airlines, Pegasus Airlines και Borajet.

Τα μέλη της αποστολής του Βορείου Αιγαίου είχαν μια λεπτομερή συζήτηση με τον εκπρόσωπο της Borajet, Aşan Kanarya, ο οποίος επιβεβαίωσε πως θα ξεκινήσουν οι πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Μυτιλήνης από την αεροπορική εταιρεία.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιδιώκει, παράλληλα, με πολλές από αυτές τις περιοχές να επιτύχει συνέργειες εκμεταλλευόμενη το πλαίσιο που προσφέρουν και άλλα προγράμματα, όπως αυτό της Μαύρης Θάλασσας.

Και επαφές
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Άγκυρα, έγινε σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες της Τουρκίας όπως είναι ο γενικός γραμματέας του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Άγκυρας, δρ. Yavuz Cabbar, με το γενικό γραμματέα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αγκύρας, Μustafa Babayiğit, και συνεργάτη του. Επίσης υπήρξαν συναντήσεις με το διευθυντή του Προξενικού Γραφείου στην Άγκυρα, Δημήτριο Σοφό, και το γραμματέα Β΄, Ευάγγελο Καλπαδάκη, με το διευθυντή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Άγκυρας, Χαράλαμπο Κουναλάκη, και τα στελέχη του Γραφείου, όπως και με το νέο δήμαρχο Αδραμυττίου, Kamil Saka, και τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει αναλάβει μια μεγάλη πρωτοβουλία για να ενισχύσει την εξωστρέφεια των νησιών μας και να προωθήσει τα παραδοσιακά μας προϊόντα σε υφιστάμενες και νέες αγορές.

Ακόμη η αύξηση του τουρισμού στα νησιά μας αποτελεί πρωταρχικό στόχο. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, η Περιφέρεια αξιοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αξιοποίησε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Γραφείο ΟΕΥ στην Άγκυρα και ο διευθυντής του, κ. Κουναλάκης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey