Ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου

Η αύξηση κεφαλαίου τής ΑΔΕΛ

05/04/2014 - 15:34

Επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου η αύξηση κεφαλαίου τής ΑΔΕΛ. Συγκεκριμένα, την προσεχή Τετάρτη ο πρόεδρος της εταιρείας, Αριστείδης Ταξείδης, 

Επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου η αύξηση κεφαλαίου τής ΑΔΕΛ. Συγκεκριμένα, την προσεχή Τετάρτη ο πρόεδρος της εταιρείας, Αριστείδης Ταξείδης, θα εισηγηθεί την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας της εταιρείας, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να εγκριθεί η αύξηση κεφαλαίου.

Η ΑΔΕΛ από τα τέλη τού 2013 προσπαθεί να κάνει μια αύξηση κεφαλαίου κατά 150.000 ευρώ, ποσό που κρίνεται απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων. Η αύξηση, αν και είχε λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ΑΔΑ). Στην απόφαση της ΑΔΑ υπογραμμιζόταν η έλλειψη της οικονομοτεχνικής μελέτης στην οποία τεκμαίρεται η βιωσιμότητα της εταιρείας και η πραγματική οικονομική της κατάσταση κατά τα τελευταία έτη της λειτουργίας της. Επίσης η ΑΔΑ υπογράμμιζε πως η εισήγηση του προέδρου της εταιρείας προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τις συνημμένες σ’ αυτήν οικονομικές και τεχνικές προσφορές εταιρειών προμήθειας βιομηχανικού εξοπλισμού σφαγείων, δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να υποκαταστήσει την απαιτούμενη οικονομοτεχνική μελέτη. Πέραν τούτου, στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται πως από την οικονομοτεχνική μελέτη πρέπει να προκύπτει και η βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey