Μία εταιρεία στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού

Λιγότερα εμπόδια για τη δακοκτονία

03/04/2014 - 15:04

Μία από τις δύο εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το διαγωνισμό της δακοκτονίας, φαίνεται ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στο φάκελο της ΒΙΟΨΕΚ δεν υπήρχε εγγυητική επιστολή.

Μία από τις δύο εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το διαγωνισμό της δακοκτονίας, φαίνεται ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στο φάκελο της ΒΙΟΨΕΚ δεν υπήρχε εγγυητική επιστολή. Κατά συνέπεια, αναμένεται η προσφορά της να απορριφθεί. Αυτό σημαίνει πως στο δεύτερο στάδιο, θα ανοιχτεί μόνο η οικονομική προσφορά που έχει κατατεθεί από τη «Δόμηση».

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί πως από εδώ και πέρα οι διαδικασίες που αφορούν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, θα προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις από ενστάσεις. Κατά τα λοιπά θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή πριν την υπογραφή της σύμβασης θα γίνει προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επίσης η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα τα εντομοκτόνα που αγοράστηκαν με το διαγωνισμό τού 2013. Κατά συνέπεια δε θα υπάρξει έλλειψη εντομοκτόνων, ακόμη και στην περίπτωση που θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Θυμίζουμε πως φέτος η προμήθεια των εντομοκτόνων γίνεται από το Υπουργείο για όλη τη χώρα.

Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία κατανομής του προσωπικού που θα απασχοληθεί στη δακοκτονία, δηλαδή γεωπόνοι και παγιδοθέτες.
Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας θα έχει να αντιμετωπίσει λιγότερα εμπόδια σε σχέση με πέρυσι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey