Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα

24/03/2014 - 23:09

Ξεκινάει κινητοποιήσεις η Π.Ν.Ο. για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους ναυτικούς, από την Πέμπτη 27 Μαρτίου.

Ξεκινάει κινητοποιήσεις η Π.Ν.Ο. για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους ναυτικούς, από την Πέμπτη 27 Μαρτίου. Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν ακινητοποιήσεις πλοίων των υπόχρεων εταιρειών μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους ναυτικούς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Π.Ν.Ο. είχε στείλει εξώδικο στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, στο οποίο περιέγραφε την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ναυτικοί λόγω των πολύ μεγάλων καθυστερήσεων καταβολής των αμοιβών τους.

Η ΝΕΛ σε έγγραφη δήλωσή της προς την Π.Ν.Ο. αναφέρει ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα πλοία της. Για το σκοπό αυτόν, εκχώρησε εγγράφως το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που δικαιούται να λάβει απ' την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσής της.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με μέλη της διοίκησης της Π.Ν.Ο., που χαρακτηρίζουν ειλικρινή την κίνηση της εταιρείας, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της NEΛ και της πιστώτριας τράπεζας σε εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου του Βορείου Αιγαίου περί επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.

Επανέρχεται το «πλοίο ασφαλείας»
Επίσης, η διοίκηση της Π.Ν.Ο. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις». Μια από τις διατάξεις που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθιερώνει «το πλοίο ασφαλείας» κατά τη διάρκεια των πολυήμερων απεργιών.

Είναι η τρίτη φορά μέσα στην τελευταία τριετία που πάει στη Βουλή προς ψήφιση αυτή η διάταξη. Τις δύο προηγούμενες φορές, οι αντιδράσεις των ναυτικών είχαν οδηγήσει στην απόσυρσή της, ενώ τώρα εισάγεται προς ψήφιση στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τα τουριστικά σκάφη.

Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, όταν πραγματοποιούνται πολυήμερες απεργίες, οι ναυτικοί οφείλουν να πραγματοποιούν ένα δρομολόγιο ανά προορισμό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καλύπτονται οι επείγουσες ανάγκες των νησιών.
Παράλληλα η Π.Ν.Ο. ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία της 9ης Απριλίου που έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey