Νέο εμπορικό κέντρο δημιουργείται στη βόρεια έξοδο της Μυτιλήνης

Ο «Βασιλόπουλος» πάει στον Καρά Τεπέ

14/03/2014 - 16:42

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ τού «Ε» της 22ας Ιανουαρίου πως πρόκειται να δημιουργηθεί νέο σούπερ μάρκετ του ομίλου «AB Βασιλόπουλος» στη θέση του πρώην πολυκαταστήματος «Sprider» στην περιοχή τού Καρά Τεπέ, στη βόρεια έξοδο της Μυτιλήνης.

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ τού «Ε» της 22ας Ιανουαρίου πως πρόκειται να δημιουργηθεί νέο σούπερ μάρκετ του ομίλου «AB Βασιλόπουλος» στη θέση του πρώην πολυκαταστήματος «Sprider» στην περιοχή τού Καρά Τεπέ, στη βόρεια έξοδο της Μυτιλήνης. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης έδωσε την έγκρισή της για τη δημιουργία τού σούπερ μάρκετ στη συγκεκριμένη θέση.

Επί της ουσίας πρόκειται για προέγκριση και είναι το πρώτο βήμα από μία σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να λάβει άδεια λειτουργίας το νέο κατάστημα.

Η άδεια λειτουργίας του καταστήματος θα υπογραφεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό. Νωρίτερα θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (π.χ. έγκριση από την Πολεοδομία) και τη θετική εισήγηση της υπηρεσίας, προκειμένου να υπογραφεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Η έκδοση της προέγκρισης λειτουργίας σημαίνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή και τη συγκεκριμένη θέση μπορεί να δημιουργηθεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις προδιαγραφές που θέλει η επιχείρηση.

Η δημιουργία του νέου καταστήματος σίγουρα θα μειώσει το φόρτο εργασίας που έχει το σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» που βρίσκεται στο κέντρο της Μυτιλήνης, το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί ως κατάστημα πόλης.

Αναβάθμιση
Η δημιουργία του νέου σούπερ μάρκετ θα αναβαθμίσει κατά πολύ την εμπορικότητα της περιοχής τού Καρά Τεπέ. Η αύξηση των καταναλωτών που θα κάνουν τα ψώνια τους στην περιοχή σε συνδυασμό με την ύπαρξη σημαντικών αναξιοποίητων ακινήτων δημιουργεί τις δυνατότητες για προσέλκυση και νέων εμπορικών επιχειρήσεων στην περιοχή, πέραν των σούπερ μάρκετ.

Για παράδειγμα, οι πρώην αποθήκες τής ΑΤΕ που σήμερα ανήκουν στην «Αναπτυξιακή», μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων, ενώ δε λείπουν και τα κτήρια που μπορούν να φιλοξενήσουν βιοτεχνικές δραστηριότητες, π.χ. το πρώην κέντρο διανομών του ομίλου «Ατλάντικ», που παραμένει κλειστό από την εποχή που κατέρρευσε ο όμιλος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey