Ανοίγει ξανά η γραμμή Λήμνος - Çanakkale

14/03/2014 - 16:33

Ανακοινώθηκαν και επισήμως τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη θερινή περίοδο το Çanakkale με τη Λήμνο, με το πρώτο να ξεκινά στα μέσα Μαΐου και να ολοκληρώνονται μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ανακοινώθηκαν και επισήμως τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη θερινή περίοδο το Çanakkale με τη Λήμνο, με το πρώτο να ξεκινά στα μέσα Μαΐου και να ολοκληρώνονται μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, η τουρκική εταιρεία Gestaş δρομολογεί στη γραμμή πλοίο τύπου καταμαράν, και έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα με συγκεκριμένα δρομολόγια τα οποία θα υλοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει στις 15 Μαΐου από Çanakkale για Λήμνο και το τελευταίο στις 18 Σεπτεμβρίου, με επιστροφή στην Τουρκία στις 21 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την εταιρεία Alpha Service, προβλέπει 10 εκδρομικά πακέτα για όλο το καλοκαίρι, ενώ θα γίνουν αντίστοιχα 20 δρομολόγια. Η πώληση των ταξιδιωτικών πακέτων έχει ήδη ξεκινήσει από τα τουρκικά πρακτορεία, με το πρώτο να είναι στις πέντε και όλα τα υπόλοιπα στις τέσσερις διανυκτερεύσεις. Το πλοίο στα οκτώ δρομολόγιά του θα ξεκινά από Çanakkale κάθε Τετάρτη και θα επιστρέφει Κυριακή, ενώ στο πρώτο θα επιστρέψει Δευτέρα.

Η συμφωνία που υπάρχει μεταξύ τουριστικών φορέων των δύο περιοχών και η οποία επικυρώθηκε στη συνάντηση που έγινε πριν από έναν περίπου μήνα στο Çanakkale με την Ένωση Ξενοδόχων της Λήμνου, τουριστικούς πράκτορες και άλλους φορείς του νησιού, θα πρέπει να τηρηθεί και από τις δύο πλευρές, υποστηρίζουν οι φορείς της τουρκικής πόλης, οι οποίοι περιμένουν να υπάρξουν ανάλογα τουριστικά πακέτα και από τη Λήμνο για Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια είχε ξεκινήσει η προσπάθεια σύνδεσης των δύο περιοχών και της Ίμβρου, χωρίς όμως να καταγράψει επαρκές ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα γρήγορα τα δρομολόγια να σταματήσουν.

Οι τουριστικοί πράκτορες των δύο περιοχών επισημαίνουν ότι η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων δρομολογίων θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα παρουσιάσει η συγκεκριμένη γραμμή, ενώ αν υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, η εταιρεία Gestaş προσανατολίζεται στην αύξηση των δρομολογίων και κυρίως τους μήνες αιχμής, αλλά και κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών γιορτών της γείτονα, καθώς τότε οι Τούρκοι ταξιδεύουν περισσότερο και τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey