Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις υπηρεσίες τουρισμού

«Όχι» στην αναδιοργάνωση

14/03/2014 - 16:27

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και των δήμων των νησιών του Αιγαίου τονίζει την αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού.

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και των δήμων των νησιών του Αιγαίου τονίζει την αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών τουρισμού.

Η παράταξη δηλώνει ευθέως την αντίθεσή της στο κλείσιμο των υπηρεσιών στη Χίο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και την Κω. Επιπροσθέτως επισημαίνει πως ο σχεδιασμός συρρίκνωσης των υπηρεσιών τουρισμού είναι ο ίδιος που κατάργησε τις ΔΟΥ, τις υπηρεσίες τού ΙΚΑ, που συγχωνεύει τα σχολεία και συρρικνώνει τα νοσοκομεία. Η πολιτική εκπορεύεται από την συγκυβέρνηση (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι εχθρική προς τις λαϊκές ανάγκες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι όποιες εξαγγελίες περί «νησιωτικότητας», αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα.

Η παράταξη εκφράζει την ανησυχία της για το μέλλον των υπαλλήλων που εργάζονται στις παραπάνω υπηρεσίες. Επίσης, θεωρεί πως οι υπηρεσίες τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου, έτσι όπως λειτουργούν σήμερα (υποστελεχωμένες), δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε άλλο σημείο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει πως το νομοσχέδιο και ο νόμος που ψηφίσθηκε τον Ιούλιο του 2013, είναι κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς παραχωρούν πλήρη ελευθερία στο μεγάλο κεφάλαιο να ιδιοποιηθεί τον όποιο τζίρο κάνουν ακόμα οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, να εκμεταλλεύεται αιγιαλούς, λιμάνια και μαρίνες, ορεινούς όγκους, ακίνητα που αποτελούν δημόσια περιουσία.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τα Περιφερειακά Συμβούλια Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τα δημοτικά συμβούλια του Αιγαίου, τους επαγγελματικούς φορείς στον κλάδο του τουρισμού, τα εργατικά κέντρα του Αιγαίου, να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους και να ζητήσουν: 1) Να μη γίνει καμμιά απόλυση εργαζομένου, 2) να συνεχίσουν να λειτουργούν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου οι υφιστάμενες Υπηρεσίες Τουρισμού στελεχωμένες με το απαραίτητο προσωπικό και 3) να γίνουν συνολικά οι διακοπές φτηνές και προσιτές στα λαϊκά στρώματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey