Πλούσιος απολογισμός προβολής των νησιών στην τουρκική αγορά

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Κωνσταντινούπολη

05/02/2014 - 15:54

Στην Κωνσταντινούπολη, στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ, η οποία συγκαταλέγεται σύμφωνα με την άποψη των ειδικών του τουρισμού στις κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις

Στην Κωνσταντινούπολη, στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ, η οποία συγκαταλέγεται σύμφωνα με την άποψη των ειδικών του τουρισμού στις κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις, συμμετείχαν μεταξύ άλλων επιχειρήσεις και φορείς τουρισμού των νησιών μας, με την ενθάρρυνση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και υπεύθυνος Τουρισμού της Περιφέρειας, Αντώνης Γιαννάκης, υποδέχτηκε μεταξύ άλλων και το δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τόπμπας, ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Μυρσινιά και του προέδρου των Τουριστικών Πρακτόρων, Γιάννη Σαμιώτη. Στη διάρκειά της, όπως έγραψε και το «Ε», έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με την έναρξη συνεργασίας επιχειρήσεων και φορέων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης.

Στη... Μαύρη Θάλασσα
Από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννάκη και των στελεχών της Περιφέρειας, αναπτύχθηκε η δυνατότητα συνεργασιών που μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας», το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.


Με το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης

 

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του, Τεζέρ Παλατζίογλου, εξέφρασε το ενδιαφέρον και την ετοιμότητα του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης να υλοποιήσει κοινά προγράμματα με τους φορείς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ζήτησε προτάσεις κι επιχειρησιακές λεπτομέρειες όταν θα γίνουν οι σχετικές προσκλήσεις από τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος της Μαύρης Θάλασσας.

Εκείνο που τονίστηκε ιδιαίτερα από την πλευρά της αποστολής του Βορείου Αιγαίου, ήταν οι δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας και ειδικά του εκπαιδευτικού και μαθητικού τουρισμού.

Με τον πρόξενο
Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Νικόλαο Ματθιουδάκη, από τον οποίο ζητήθηκε η παραχώρηση του Σισμανόγλειου Μεγάρου στο Πέραν για την πραγματοποίηση προωθητικής εκδήλωσης του τουρισμού εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι μπροστά από το Σισμανόγλειο Μέγαρο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Ο κ. Ματθιουδάκης αποδέχτηκε το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Έρχονται οι οικονομικοί ακόλουθοι
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Γιαννάκη και του κ. Μυρσινιά με τον οικονομικό ακόλουθο της χώρας μας στην Άγκυρα, Λάμπη Κουναλάκη, με τον οποίο συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

- Καθορισμός λεπτομερειών για την επίσκεψη στη Λέσβο των οικονομικών ακολούθων όλων των χωρών τής Ε.Ε. στην Ελλάδα, με θέμα την παρουσίαση της γαστρονομίας των νησιών μας και την ανάπτυξη συνεργασιών για την αύξηση των εξαγωγών των νησιών μας στις χώρες τής Ε.Ε. και της τουριστικής μας προβολής μέσω της προώθησης της γαστρονομίας. Ανάλογη εκδήλωση εκτός από τη Λέσβο αναμένεται να γίνει στη Χίο και τη Σάμο.

- Καθορισμός ολιγομελούς αποστολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Άγκυρα, για πραγματοποίηση επαφών με τους Τουριστικούς και Εμπορικούς Φορείς της Κεντρικής Ανατολίας (Τουρκίας).

Σημειώνεται ότι αυτές οι περιοχές είναι οι ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις της Τουρκίας, στις οποίες τα νησιά μας ως προορισμοί είναι εντελώς άγνωστα.

- Συντονισμός των ενεργειών που απαιτούνται για την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2014, χωρίς αυτό να έχει ακόμη καθοριστεί.
Ο κ. Γιαννάκης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της παρουσίας των νησιών μας στην έκθεση ΕΜΙΤΤ και των επαφών που έγιναν με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί, δήλωσε:


Και το γενικό πρόξενο της Ελλάδας

«Η παρουσία των νησιών μας ήταν πολύ επιτυχημένη. Μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα νησιά μας στους επαγγελματίες του τουρισμού της Τουρκίας, καθώς και στο τουρκικό κοινό, που κατά χιλιάδες συνέρρεε στο περίπτερο του Βορείου Αιγαίου για να ρωτήσει πληροφορίες και να δοκιμάσει τα προϊόντα μας.

Επίσης, πολλές μεγάλες τουρκικές εφημερίδες αναφέρθηκαν στις σελίδες τους με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τη παρουσία των νησιών μας στην έκθεση και τον αντίκτυπο στην τουρκική κοινή γνώμη.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey