Στο πλαίσιο της EMITT, επαφές Γιαννάκη, Σαμιώτη, Μυρσινιά, με το Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης

Ελπίδες για μαθητικό τουρισμό από την Πόλη

01/02/2014 - 00:42

Με επιτυχία χθες Παρασκευή, δεύτερη μέρα της λειτουργίας της μεγάλης τουριστικής έκθεσης EMITT 2014 στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίστηκε η πιο «επιθετική» πολιτική προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην τουρκική αγορά.

Με επιτυχία χθες Παρασκευή, δεύτερη μέρα της λειτουργίας της μεγάλης τουριστικής έκθεσης EMITT 2014 στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίστηκε η πιο «επιθετική» πολιτική προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην τουρκική αγορά.

Επιχειρήσεις και φορείς από όλα τα νησιά, με επιδείξεις γευσιγνωσίας, προϊόντα και προπάντων με «όπλο» τις ομορφιές και τις υπηρεσίες των νησιών, προτείνουν στους Τούρκους επιχειρηματίες του τουρισμού, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, τη μοναδικότητα μιας επίσκεψης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, των διακοπών σε έναν τόπο μόλις «ένα βήμα δίπλα τους»!

Η ΕΜΙΤΤ, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Χθες Παρασκευή, είχαν συνάντηση στο Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών, Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης, με στελέχη του Επιμελητηρίου.


Τα νησιά του Νομού μας στην EMITT

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες οι μαθητές από τα σχολεία της Κωνσταντινούπολης θα επισκεφτούν τη Λέσβο στα πλαίσια των εκδρομών τους για εκπαιδευτικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Επίσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί για τους εργαζομένους του Επιμελητηρίου στο νησί και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Οι δύο πλευρές, μετά την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν, συμφώνησαν να γίνει νέα συνάντηση στη Λέσβο προκειμένου να προχωρήσουν στην ανάπτυξη συγκεκριμένων συνεργασιών.


Εδώ και η Χίος 

Σε δήλωσή του στο «Ε», ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης δήλωσε: «Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Διότι ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας για τις επιχειρήσεις των νησιών μας, τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στους άλλους παραγωγικούς τομείς.»


Πλήθος κόσμου στην EMITT 2014 

Το περίπτερο του Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε σήμερα ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Νικόλαος Μαθιουδάκης.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μαθιουδάκης με τον κ. Γιαννάκη, αποδέχθηκε πρόταση του κ. Αντιπεριφερειάρχη για την πραγματοποίηση την ερχόμενη άνοιξη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο (το πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας στον κεντρικό δρόμο της Πόλης, την παλιά λεωφόρο του Πέρα, τη σημερινή λεωφόρο Ιστικλάλ, από την οποία περνούν καθημερινά πεζοί περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι) μεγάλης έκθεσης λεσβιακών προϊόντων.

(Βίντεο από τη συμμετοχή ελληνικών τουριστικών προορισμών στην EMITT 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=SJ7xnDHb1gc)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey